Ahvenanmaa tarjosi Viivi Altoselle ainutlaatuisen matkan


Arjen stressi on helppo unohtaa Ahvenanmaan hurmaavien peltomaisemien ja jylhän kallioisten rantojen keskellä. Viivi Altonen jakaa reissunsa parhaat kohteet. 

Miss Suomi Viivi Altonen vieraili ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalla, ja ihastui saariston tunnelmaan. Matka Maarianhaminaan taittui ympäristöystävällisesti aivan uudella Viking Glory -laivalla. 

“Olin tosi positiivisesti yllättynyt! Ahvenanmaalla on niin paljon tehtävää ja nähtävää. Ja ruotsia ei tarvitse osata”, Viivi naurahtaa. 

Viivin reissu alkoi Bifa Biken sähköpyörällä Maarianhaminan satamasta Grandlunda Gårdin hevostilalle. Matkan varrelle mahtui pysähdys viheriöivässä Ramsholmenin luonnonpuistossa. 

“Sähköpyörillä pääsee kulkemaan niin helposti. Erityisesti hyvällä säällä pyöräily on ihana tapa nähdä maisemia, ja se on ympäristöystävällinen tapa liikkua”, Viivi sanoo.

Ahvenanmaalaisten asenne ihastutti 

Viivi kehuu ahvenanmaalaisten vieraanvaraisuutta ja huomaavaisuutta. Paikallisten asenteesta välittyy yhteisöllinen tunnelma.

“Grandlunda Gård oli tosi maadoittava kokemus. Hevosia katsellessa tuntui aivan siltä, kuin olisin mennyt tätini luokse maatilalle”, Viivi kertoo. 

Hevostilalla rentoutuneena matka jatkui Venäläiselle rannikkopatterille. Kolmen kilometrin mittaista vaellusreittiä sävyttivät jylhät kalliot, vehreä metsä ja meren ranta.

“Patikoinnin jälkeen pysähdyimme Degersandin leirintäalueella, joka on todella suosittu. Lähistöllä sijaitseva kahvila Kafé Kalesch on tosi tunnelmallinen”, Viivi vinkkaa. 

Taianomainen ympäristö saa ajan pysähtymään

Viivi majoittui Eckerössä Käringsund Resort & Conferencen uudessa rantasviitissä, jonka ikkuna avautuu meren rannalle. Sviitin ulkopuolelta löytyy myös poreallas täydellisen rentouttavaan ajanviettoon. Käringsundin keskus tarjoaa myös aktiviteetteja, kuten melontaa.

“Stallhagenin panimo Godbyssä oli mielenkiintoinen kohde. Heille ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat selkeästi tärkeitä. Kaikkialla täällä tuntuu välittyvän tietynlainen sielukkuus, vastuullisuus ja palveluiden sekä tuotteiden ainutlaatuisuus”, Viivi kertoo. 

Öfvergårdsin omenatarha puolestaan tarjoaa taianomaiset puitteet omenanmehujen maistelulle. Suurin osa suomalaisten juomista omenamehuista tehdään juuri Ahvenanmaalla. 

Matkan viimeinen yöpymispaikan tarjosi Snäckö Canvas Hotelin luksusteltta. Merenrannalla sijaitsevan kallion päällä olevat teltat tekivät Viiviin vaikutuksen luonnonläheisyydellään. Ympäröivän luonnon hiljaisuudessa on helppo rentoutua täysin. 

“Maarianhaminassa tutustuin muun muassa merikorttelin pikkuputiikkeihin ja Merenkulkumuseoon. Ahvenanmaalla on niin paljon historiaa”, Viivi kuvailee.  

 

Tutustu Ahvenanmaahan!

Explore the Åland archipelago - Visit Åland