Alina on arjen apuna, juuri asiakkaan tarpeiden mukaan


 

Alina tarjoaa hoivapalveluja, jotka tukevat asiakkaiden ja heidän läheistensä arjen sujuvuutta. Yrittäjä Satu Tuomisto kiittää palvelua siitä, että sen avulla hänen äitinsä Taru saa hoidettua viikoittaiset askareet. 

 

Alina on laaja-alaisesti yksityistä kotihoitoa, 40 paikkakunnalla tarjoava yritys, josta saa kotitalousvähennykseen oikeuttavaa apua hoivaan, kotitöihin, ulkoiluun tai asiointiin.

Satu Tuomiston äidille Tarulle Alinan palvelut tukevat kotona pärjäämistä.  

– Isä menehtyi äkillisesti 2009. Se mullisti perheemme, ja erityisesti äitini, elämän. Hän on 74-vuotias ja elää yksin. Ja vaikka hän ei ole omien sanojensa mukaan varsinaisesti vanha, on hänellä terveyshaasteita, joiden takia kodin askareet eivät suju kuten ennen, Satu kertoo. 

 

 

Perheessä arvostetaankin, että Alina käy viikoittain tarkistamassa Tarun kunnon ja katsomassa lääkintätilanteen, sekä tarvittaessa ilmoittaa lapsille muutoksista. On myös hyvä, että ulkoiluun saa apua ja sitä kautta toimintakunto pysyy yllä. 

Monelle Alinan asiakkaalle tärkeää on myös se, että kotiinsa saa säännöllistä seuraa, jonka kanssa vaihtaa kuulumisia ja viettää vapaa-aikaa. 

Tarun luona myös esimerkiksi viikoittaiset perussiivoukset ja isommat urakat, kuten ikkunoidenpesu, sujuvat Alinan avulla. 

– Äidillä on ympärillä ystäväporukka, mutta he ovat hänen kanssaan samassa elämäntilanteessa, joten heiltäkään ei saa apua esimerkiksi siivoukseen. Me lapset totta kai toivoisimme, että voisimme olla enemmän äidin tukena. Mutta esimerkiksi omassa työssäni saatan olla pois kotoakin useita kuukausia.

 

Monipuolista ja henkilökohtaista

Sadun mukaan Taru odottaa Alinan käyntejä innolla ja ilolla.

– Parhaimmillaan sanoisinkin, että Alina on vähän niin kuin ”tytärpalvelu”. Asiakkaiden kanssa tehdään kaikkia niitä asioita, joita normaaliin elämään kuuluu, käydään vaikka lenkillä tai pelataan korttia. 

Alinan ammattitaitoinen ja hyväntuulinen tiimi saa myös kiitosta. Sadun mukaan se, että Alinat ovat yrittäjiä näkyy sydämellä tehtävässä työssä ja lämpimissä kohtaamisissa. Lisäksi hyvää on se, että Alinan kanssa vierailujen ajankohdat ja sisältö voidaan sopia täysin asiakkaan omien toiveiden mukaan. 

Satu suosittelisi Alinan palveluita ihan jokaiselle. Yksityisen kotihoidon palvelujen lisäksi yrityksestä saa esimerkiksi sairaanhoitajan tai lastenhoitajan apua. 

– Tämä helpottaa arkea ihan älyttömästi ja vähentää muun perheen huolta. Me lapset olemme onnellisia, kun äiti on onnellinen. 

 

Alina on osa Norlandiaa