Esko Eerikäinen rohkaisee ilmalämpöpumpun hankintaan talvipakkastenkin keskellä


Ilmalämpöpumppu parantaa kodin asumisviihtyvyyttä ja nostaa sen arvoa. Nykyaikainen ilmalämpöpumppuvalikoima yhdistää tyylikkyyden ja taloudellisuuden.

Radiojuontaja ja TV-tähti Esko Eerikäinen törmäsi saatavuusongelmiin koittaessaan hankkia kotiinsa ilmalämpöpumppua edeltävän vuoden helleaallon aikana. 

Saatavuusongelmat vaivaavat useimpia ilmalämpöpumppuja myyviä ja asentavia yrityksiä sekä laitteiden että työvoiman osalta.  

Esko haluaakin muistuttaa, että ilmalämpöpumpun voi aivan yhtä hyvin hankkia myös talvella.

Esko itse kaipasi ilmalämpöpumppua ensisijaisesti kodin viilennykseen, mutta myös lämmitystoiminnolle tulee käyttöä talvisin. Eskon kodissa oleva maalämpöjärjestelmä reagoi hitaasti muutoksiin, ja lämpö on tuntunut jakautuvan epätasaisesti asunnon eri kerroksissa. 

“Varsinkin näin kalliiksi nousseilla sähkön hinnoilla ilmalämpöpumppu on järkevämpi vaihtoehto kodin lämmitykseen. Tiedän, että joitakin pelottaa ilmalämpöpumpun käyttökustannukset sähkölaskussa. Nykyaikaisilla pumpuilla se pelko on kuitenkin aiheeton”, Esko sanoo. 

Ennakkoluulot ilmalämpöpumpun hankinnasta osoittautuivat vääriksi

“Olin kyllä pohtinut, kuinka kallista ja hankalaa pumpun hankinta on. En tiennyt esimerkiksi, kuinka paljon asennus ja sen suunnittelu vaatii minulta”, Esko kuvailee. 

Huolet hankalasta ja työläästä asennusprosessista osoittautuivat turhiksi Opticoolin asentajien kanssa keskustelun jälkeen.

“Minun tarvitsi vain valita itse laite asiantuntijoiden ohjaamana ja kertoa muista toiveista, kuten etäohjauksen mahdollisuudesta”, Esko kertoo.

Combi Cool ja kylmäkonepalvelu Opticool valikoitui Eskon ilmalämpöpumpun toimittajaksi heidän hyvän maineen vuoksi. 

“Olin kuullut asennusliikkeestä paljon hyvää lähipiiristäni. Olin päässyt myös katsomaan ilmalämpöpumppuja tuttujeni kodeissa, ja yllätyin siitä kuinka hiljaisia ja hyvännäköisiä laitteet olivat. En myöskään tiennyt, että kuinka paljon eri vaihtoehtoja ja ominaisuuksia laitteissa on. Esimerkiksi tässä minun Samsung Nordic Wind-Free Geo mallissani on nimensä mukaisesti vedoton viilennys ja puhelimella helppo etähallinta monipuolisella sovelluksella”, Esko kehuu. 

Esko myöntää, että ilmalämpöpumpun hankinta on kuitenkin useimmille huomattava investointi.

“Ajattelisin kuitenkin niin, että se nostaa myös kodin arvoa ja erityisesti asumisviihtyvyyttä”, Esko kuvailee. 

Tutustu Samsungin lämpöpumppuihin täältä, ja Opticoolin palveluihin täältä!