Foodbytwinsin Noora ja Petra löytävät rakastamiaan Espanjan makuja Borgesilta


Suositun ruokablogin Foodbytwinsin kulinaristikaksokset Noora ja Petra Väänänen jakavat säännöllisesti herkullisia ja innovatiivisia reseptejä seuraajilleen. Espanjan ruokakulttuuri ja Borgesin laadukkaat espanjalaiset tuotteet ovat lähellä heidän sydämiään.

 

Bloggaajista Nooralla on läheisin suhde Espanjaan, koska puolen vuoden opiskelijavaihdon aikana maan ruokakulttuuri tuli syvällisesti tutuksi. Myös Petra on ihastunut Espanjan makuihin. 

– Ensimmäinen virallinen yhteinen ruokamatkammekin suuntautui Espanjaan, kaksoset kertovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molemmat rakastavat esimerkiksi maan mereneläviä. Lisäksi Nooran suosikkeihin kuuluvat oliivit kaikissa erilaisissa marinadeissa ja Petra muistelee lämmöllä myös patatas bravasia aiolilla. 

Tapakset kuuluvat suosikkiruokiin myös Suomessa, pienet ruoat ovat mainio vaihtoehto esimerkiksi leffaillalle tai kesäiselle piknikille. 

– Tapakset kuuluvat jaettaviksi ystävien ja perheen kanssa. Petra toteaa.

 

Tapas-tarjoilun kruunaa laadukas oliiviöljy

 

Borgesin tuotteista kaksosten tapas-valikoimaan päätyvät ainakin Borgesin valkosipuliset Garlic Mix -oliivit ja mantelit. Lisäksi valmistetaan perinteinen espanjalainen perunamunakas tortilla valkosipulimajoneesin eli aiolin kanssa (katso resepti QR-koodilla). Kokkaamiseen käytetään Borgesin laadukkaita oliiviöljyjä. 

– Tortillaa saa espanjassa jokaisesta pikkukuppilasta, sellaisenaan, patongin välissä tai patonkisiivun päällä tapaksena, Noora mainitsee.

 

 

Petran mukaan tortilla on mukavan helppo resepti, joka kuitenkin laadukkaalla oliiviöljyllä silattuna on yllättävän vaikuttava ja näyttävä ruoka. Hyvä oliiviöljy onkin kaksosille yksi ruoanlaiton perusteista. 

– Borgesin valikoimassa on monentyyppisiä öljyjä, näistä extra virgin sopii täydellisesti annosten viimeistelyyn, Petra sanoo.

Myös muut Borgesin tuotteista ovat aktiivisessa ja monipuolisessa käytössä.

– Oliivit ovat ihana snäkki sinällään tai hyvä lisuke ruoalle, manteleita käytän vaikkapa aamupuuroon, Noora summaa.