Seksuaalisuus on jokaisen oma, Marja Kihlström muistuttaa


Naisten itsetyydytys on kokenut viime vuosina positiivisen asennemuutoksen, ja naisten seksilelujen ostamisesta on tullut trendikästä.

”Toivoisin samanlaista asennemuutosta kaikkien sukupuolien itsetyydytykseen liittyen – lupa, ilo ja ylpeys oman kehon iloista kuuluu kaikille!”, Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström sanoo.

Itsetyydytys voi parhaimmillaan olla keino oppia tuntemaan itseään paremmin ja luoda turvallinen tila uusille kokemuksille. Uudet lelut voivat olla erinomainen työkalu oman nautinnon ja kehon tutkimiseen. Vaikkapa pientä anaalitappia voi olla mukavinta testata ensin yksin, jos ei ole vielä aivan varma omasta suhtautumisesta anaaliseksiin. Ei siis ole pakko valita sitä pornossa näkyvää valtavaa dildoa. 

”Erityisesti anaalileikkeihin tutustuessa suosittelen lämpimästi liukkarin käyttöä sekä douche-intiimisuihkua”, Marja vinkkaa.

Liukkari ei ole pelkästään ongelmatilanteiden ratkaisuun, vaan sopii kaikkiin tilanteisiin ja kaikille sukupuolille. Intiimisuihkun käyttäminen voi puolestaan auttaa rentoutumaan kumppanin kanssa, kun oman hygienian pohtimisen sijaan voi keskittyä nautintoon. 

”Itsetyydytys pohdituttaa usein parisuhteessa. Itsetyydytys saa olla oma, arkea piristävä salaisuus, jos salailu ei aiheuta harmia. Jos parisuhteessa kokee tarvetta salailla itsetyydytystä, on hyvä pysähtyä pohtimaan juurisyitä halulle salata oma nautinto”, Marja pohtii.

Jos taustalla on ennakkoluuloja kumppanin suhtautumisesta sooloseksiin, voi asioista juttelemalla huomata ennakkoluulojen olleen täysin aiheettomia. Jos kuitenkin kumppani suhtautuu sooloseksiin kielteisesti, on aiheesta hyvä jatkaa keskustelua tarvittaessa myös ammattilaisen kanssa.

Jos olet pohtinut jonkin uuden lelun kokeilua, nyt on siihen erinomainen hetki. Koodilla MK2022 saat -20% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Minimiostos 30€, koodi on voimassa 31.3 asti. Tutustu valikoimaan täältä!