Viivi Altonen esittelee luottolenkkarinsa – “Kuin kävelisi pilvellä!”


HOKA on tunnettu huippumukavista juoksukengistään, jotka tarjoavat lisäbuustia niin lenkkipoluille kuin maratonradallekin. 

Nykyään juoksua rakastava mediapersoona Viivi Altonen joutui opettelemaan rakkauden juoksuun. Kävelylenkit sujuivat mukavasti, mutta runner’s high -nimellä tunnettu juoksun tuoma hyvänolontunne tuntui vielä kaukaiselta. 

“Erikoisjoukot-TV-ohjelmaan osallistumisen jälkeen tajusin, millaisen endorfiiniryöpyn urheilusta voi saada, ja sain itsekin kokea runner’s highn. Juoksusta on viime vuosina tullut minulle todella tärkeä urheilumuoto”, Viivi kertoo. 

Juoksukengillä on Viivin mielestä äärettömän tärkeä rooli siinä, tuleeko lenkille lähdettyä. 

“Eihän kukaan halua lähteä lenkille, jos sen aikana tai sen jälkeen särkee jalkoja tai vaikka polvia. Siksi rakastan HOKAn kenkiä, joissa juoksulle tärkeä vaimennus on ensiluokkaista ihan jokaisessa kenkämallissa”, Viivi kommentoi.

Mikä kenkä sopii minulle?

HOKA-kenkien tunnusmerkkejä ovat keveys, pehmeä vaimennus ja rullaavuus. Mallien välillä on kuitenkin eroja esimerkiksi pohjallisen muotoilussa. 

“Suosin itse kevyitä kenkiä, joissa on hyvä iskunvaimennus. Minun suosikkini HOKAlta on Mach 5 -malli, jossa on aavistuksen Bondi 8 -mallia ohuempi pohja. Mach 5 tuntuu kuin vetäisi sukan jalkaan, ja sen vaimennuksen kanssa tuntuu kuin kävelisin pilvien päällä. Clifton 9 tuntuu jalassa hyvin samantyyliseltä kuin Mach 5, joten suosikkikengän valinta oli todella vaikeaa”, Viivi kehuu. 

Bondi 8 puolestaan on erinomainen valinta, jos lenkkipolullasi on paljon asvalttia, sillä sen erityispaksu vaimennus takaa mukavat juoksuaskeleet kovallakin pinnalla.

Jos olet vasta aloittamassa juoksuharrastusta, Viivi neuvoo hidastelemaan lenkkipolulla. 

“Monelle ulkona juokseminen on mukavin tapa aloittaa. Ensimmäisillä lenkeillä kannattaa huomioida erityisesti juoksunopeus, sillä aika tyypillisesti aloittelevat juoksijat lähtevät liian kovalla vauhdilla. Siinä väsyy äkkiä, eikä juoksusta ehdi nauttia. Jos sinulla on sykemittaria käytössä, seuraile omien sykealueiden mukaisesti tahti, jonka jaksat ylläpitää. Älä lähde heti tavoittelemaan ennätysaikoja – tärkeintä on aloittaa tarpeeksi hitaasti ja nauttia!”, Viivi neuvoo. 

Hoka Gets an Updated Brand Name That's Easier on the Lips – iRunFar