Viiden lapsen äiti Aami Hietanen jakaa neuvonsa lasten kanssa lomailuun


Peurunka Spa & Resort tarjosi Aami ja Konsta Hietasen perheelle erinomaiset puitteet pakoon arjesta. Keski-Suomen luonnon keskellä tekemistä riitti jokaiselle perheenjäsenistä. 

Hietasten perhe matkailee mielellään kotimaassa, ja erityisesti kylpylät ovat olleet perheen keskuudessa hitti. Hietaset suuntasivat viimeisimpänä kohteena Peurungan kylpylähotelliin testaamaan, kuinka se soveltuu seitsemän hengen perheen lomakohteeksi. 

“Peurungassa meitä viehätti se, kuinka luonnonläheinen se on. Peurungassa on kuitenkin myös sisätiloissa paljon tekemistä, joten se ei ole sääriippuvainen lomakohde”, Aami Hietanen kertoo. 

Aamin iloksi jo majoitusjärjestelyt osoittautuivat poikkeuksellisen helpoiksi – Hietasten perhe ei mahdu tavalliseen hotellihuoneeseen, ja Peurungassa he saivat majoittua kolmen huoneen huoneistoon. Kolmio sopisi hienosti myös kahden, yhdessä matkustavan perheen majoittumiseen. 

Puuhaa riittämiin

Hietasten viikonloppuun mahtui vauhtia ja mukavaa tekemistä, muun muassa fatbike-pyörälenkkien ja keilaamisen muodossa. Peurungan kylpylähotelli nousikin yhdeksi perheen suosikkikohteista. 

“Peurungassa oli kaikenikäisille lapsille mielekästä puuhaa, ja myös me aikuiset ehdottomasti nautimme. Vanhemmille pojille isoin hitti oli nopeusmittarilla varustettu vesiliukumäki, jossa he sitten kisasivat ennätysvauhdeista”, Aami kertoo.

Kesäkaudelle Peurunkaan avataan myös vesipuisto.

Pakkaa mukaan rentoa asennetta 

Aami neuvoo, ettei lasten kanssa reissatessa kannata suunnitella itselleen kiireaikatauluja eikä valtava suoritettavaa ohjelmaa. Hietaset kulkevat lomamatkat autolla, ja Aami onkin onnistunut muuttamaan jo ajomatkat osaksi lomaa. 

“Suosittelen pakkaamaan omaan käsilaukkuun pienen selviytymispaketin, johon kannattaa varata ainakin välipalaa, laastareita ja tikunpoistovälineet”, Aami neuvoo.

“Lasten kanssa lomailu on yksinkertaisesti erilaista kuin aikuisten kesken reissaaminen. Kun asennoituu oikein, reissukin on sujuu paljon mukavammin.”