Costello Hautamäki suosii vähäalkoholisia oluita, joista löytyy nykypäivänä luonnetta ja makua


Popeda-legenda Costello Hautamäki muistaa Nokian Panimon alkutaipaleen, mutta vieraili nyt ensi kertaa Nokian Panimon tiloissa. 

Costello on vuosikaudet tykännyt vähäalkoholisista, niin sanotuista ykkösoluista, joita aikoinaan pilsnereiksi sanottiin. Costellolle ykkösolut ruokajuomana tarjoaa oluen makunautinnon ilman humaltumista. 

”Aikoinaanhan vähäalkoholiset oluet valmistettiin lantraamalla vettä tavallisen oluen sekaan, ja  maku oli vetinen ja väljähtänyt. Onneksi nykyään valmistusmenetelmät on sen verran kehittyneet, että vähäalkoholisista oluista löytyy luonnetta ja makua jopa enemmän kuin tavallisessa lagerissa. Eivät jää yhtään jälkeen tavallisista, ja Nokian Panimon vähäalkoholiset vaihtoehdot on hyviä esimerkkejä”, Costello kuvailee.

Nokian Panimon terassilla pääsee nautiskelemaan sekä tuoreeltaan valmistettuja oluita että alkoholittomia mocktaileja.

”Näin oluen ystävällekin maistui mainiosti tarjotut Italian Spritzer, vaniljacola ja strawberry margarita. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle”, Costello vinkkaa.

Samaisella terassilla esiintyy aina välillä rokkibändejä, joita Costellokin aikoo käydä katsomassa.

”Minutkin saattaa siis bongata ykkösoluen kera katsomosta tulevilla keikoilla!”, Costello sanoo.

”Oluen ystävälle Nokian Panimon tuotantotiloihin oli mielenkiintoista tutustua, ja nähdä koko valmistusprosessi pienestä jyvästä lähtien. Sieltä tulee tölkki poikineen joka vuosi!”, Costello kertoo.

Nokian Panimon Micro IPA on Costellon suosikki Nokian Panimon vähäalkoholisista oluista. Nokian Panimon olutvalikoimaan voit tutustua täältä.

Nokian Panimo - Etusivu - Nokian Panimo