Suomenlinna on upea juhlapaikka myös VIP-synttäreille


Talvinen Suomenlinna tarjoaa ainutlaatuisen tunnelmalliset puitteet juhlien järjestämiselle. Esko Eerikäinen vietti festariteemaisia bileitään Suomenlinnan vuokrattavien tilojen kruununjalokivessä, Tenalji von Fersenissä. 

 

Syntymäpäiväsankari ja vieraat olivat vaikuttuneita hienosta juhlapaikasta. Esko Eerikäisen viisikymppisiä vietettiin festariteemalla alkutalvesta noin kahdeksankymmenen henkilön seurueella Suomenlinnassa. Historiallisen linnoituksen Tenalji von Fersen -juhlatilassa vieraita viihdytti bändi ja pari DJ:tä. Ruokatarjoilua paikalla hoiti Hodarifillari.

Eskon mielestä Suomenlinnassa on hyvät fasiliteetit järjestää juhlia.


– Keittiötiloista löytyy kaikki tarvittava jääpalakoneesta lähtien ja varastotilaa on reilusti. Myös pöytiä ja tuoleja on paljon, joten tila muokkautuu hyvin monennäköisiin ja -kokoisiin juhliin. Juhlatilan saa haltuun mukavan omatoimisesti, mutta henkilökunnalta saa myös hyvää apua tarvittaessa.
Parasta Suomenlinnassa juhlapaikkana on Eskon mielestä sen uniikki tunnelma.

– Juhlatila on jumalattoman hieno, paksut kiviseinät tuovat linnamaista tunnelmaa. Toisaalta valoilla tilaan saa pehmeyttä ja kokonaisuutena juhlapaikka tuntuu lämminhenkiseltä. Myös talvinen Suomenlinna itsessään on erityinen. Talviaikaan hämärän laskeutuessa, saari tuntuu mukavan intiimiltä ja rauhalliselta.

Suomenlinna vastasi myös vieraiden odotuksia

Esko valitsi Suomenlinnan synttäriensä viettoon monesta eri syystä. Hän ei itse ole juhlinut siellä aiemmin, mutta useat tutut olivat kehuneet saarta erinomaiseksi juhlapaikaksi.


– Mielestäni on myös mukavaa, että siellä saa pidettyä jengin kasassa. Ne, jotka tulevat paikalle, todella haluavat olla siellä. Toisaalta myös lähteminen on helppoa, kun pitää mennä lautta-aikataulujen mukaan.
Itselleen juhlien järjestäminen oli Eskolle uutta, mutta hänen mukaansa ehdottomasti vaivan arvoista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Totta kai juhlissa on aina tekemistä, mutta on ollut mahtavaa, kun vieraat viihtyvät ja vielä jälkeenpäinkin sanovat, että juhlat olivat kivat.
Tavallista juhlatilaa tai ravintolaa erikoisempi miljöö oli myös vieraiden makuun.

– Tila sai ihan pelkästään kehuja. Voisinkin suositella tätä juhlapaikkaa ihan kaikille, niin työporukoille kuin perhejuhliin. Ja ainahan ei tarvitse olla edes erityistä syytä juhlia, kerää vaan kaveriporukan kokoon ja alkaa suunnittelemaan, kannustaa Esko.