Gradon portaat kruunaavat Varpu Hintsasen kodin


Mielen ammattilainen ja kirjailija Varpu Hintsanen kävi vierailulla Gradon showroomissa ja tutustui Gradon portaisiin ja valikoimaan.

”Uudessa kodissa rappuset ovat niin sanotusti paraatipaikalla, keskellä


taloa. Pitkään katselin netistä erilaisia rappusia ja lopulta jäi vain yksi vaihtoehto – Grado. Heidän portaansa ovat minusta itsessään kuin sisustuselementtejä”, Varpu hehkuttaa.

Varpu läpi erilaisia porrasmalleja ja hyvin nopeasti valinta olikin selvä. Varpun kotiin tulisi Kide-portaat – tammiaskelmilla, mustalla teräsrungolla ja lasikaiteilla. Kide-portaissa ei ole ruuveja eikä pultteja – ei mitään näkyviä kiinnikkeitä. Lasikaiteissa ei myöskään ole lainkaan kaidetolppia.

”Kide on pelkistettyä, modernia designia. Askelmat ovat massiivipuuta ja meille valikoitui materiaaliksi tammi. Askelmiin valitsimme liukuesteurat turvallisuuden vuoksi. Lasikaide on karkaistua ja laminoitua turvalasia, mikä kestää elämää ja kolhujakin”, Varpu kuvailee.

Varpulle tärkeää oli myös portaiden valaistus. Se ei ole yksinomaan ulkonäköseikka, vaan myös turvallisuuskysymys. LED-valot asennetaan porrasaskelmien alalaitaan ja ovat tyylikkäät sekä ala- että yläpuoleltakin katsottuna.

Kaikki Gradon portaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Askelmat valmistetaan Gradon omalla verstaalla Pirkkalassa.

”Olen ennenkin täällä kertonut, miten ihmiset, kohtaamiset ja vuorovaikutus ovat minulle kaikessa päätöksenteossa tärkeässä roolissa ja se täytyy kyllä sanoa, että vaikka nämä portaat jo puhuvat päätöksenteossa puolestaan, mutta valinnan sinetöi Gradon Lauri Kriston lämmin vastaanotto. Kohtaamisista jää aina jälki ja tämä jälki oli erityisen lämmin”, Varpu kertoo.

”Minä niin näen itseni jo istuskelemassa portailla ja katselemassa ulos pellolle!”, Varpu huikkaa.

 

Pääset tutustumaan Gradon valikoimaan täältä!