Härkäpaputattaripasta tekee Suvi Hartlinin arkiruoista helpompia ja terveellisempiä – vastuullisesti


Radiojuontaja Suvi Hartlin ihastui kotimaiseen vaihtoehtoon tavalliselle vehnäpastalle. Hyvä maku ja nopea keittoaika tekevät siitä helpon valinnan arkeen.

Suvi Hartlin innostui testaamaan Keskisen Myllyn härkäpaputattaripastaa ensimmäisen kerran sen korkean proteiinipitoisuuden vuoksi. 

“Me syödään pääasiassa kasvisruokaa, joten on tosi tärkeää olla tietoinen omista proteiinin lähteistä”, Suvi kertoo. 

Härkäpaputattaripasta sopii mainiosti tuttuihin resepteihin tavallisen pastan tilalle. Koko perheelle maistuu siis sama, terveellisempi ruoka.

“Myös perheen teini syö tätä, joten on oikeasti hyvää”, Suvi naurahtaa.

Härkäpaputattaripasta kiehuu valmiiksi vain viidessä minuutissa, joten se on erinomainen lisuke kiireiseenkin arkeen. Myös tuotteen vastuullisuus kerää Suvilta kiitoksia.

“Mitä lähempää meidän ruoka on, sitä parempi”, Suvi sanoo. Keskisen Myllyn härkäpaputattaripasta tuotetaan Suomessa suomalaisista aineksista. 

Suvi pitää terveellisiä arjen valintoja perinteisiä uudenvuoden dieettejä parempana vaihtoehtona. Hän suosittelee härkäpaputattaripastaa erityisesti kasvissyöjille ja urheilijoille. 

Suvin Härkäpaputattaripasta pinaattipestolla ja kirjolohella 

(kahdelle hengelle)

60g babypinaattia

4 rkl vihreää pestoa

4 rkl pinjansiemeniä

Sitruunaa

1 dl sipulin tai chilin makuista kaurakermaa

2 dl Keskisen Myllyn härkäpaputattaripastaa

Öljyä

Suolaa

400g savustettua kirjolohta

Keltaisia ja punaisia minitomaatteja

Korianteria

Huuhtele pinaatinlehdet ja hienonna pieneksi. Sekoita pinaattisilpun joukkoon vihreä pesto ja pinjansiemenet. Lisää joukkoon maustettua kaurakermaa (esim. chili tai sipuli). Sekoita tahna hyvin.

Kiehauta härkäpaputattaripastaa 5 min. runsaassa vedessä. Lorauta joukkoon öljyä ja suolaa. Kaada keitinvesi pois ja sekoita kattilaan joukkoon vihreä pinaattisiementahna. Anna seoksen lämmetä minuutti miedolla lämmöllä.

Kokoa annos. Pohjalle pasta, päälle lämmitetty kala ja kylkeen keltaisia ja punaisia tomaatteja, runsaasti tuoretta korianteria sekä sitruunaviipale. Nauti!