Tosi-TV tähti Kristian Heiskari otti selvää Atriasta työnantajana – lista eduista yllätti 


Aiemmin duunarina työskennellyt Heiskari tietää, millaisessa työympäristössä jaksaa puurtaa. Hyvät työolosuhteet eivät ole itsestäänselvyys. Heiskari yllättyi siitä, kuinka lämpimästi kesätyöntekijät otetaan vastaan Atrialle.

Kristian Heiskari on viime vuosina tehnyt TV-historiaa voittamalla kaksi tosi TV-kilpailua: Big Brotherin ja Selviytyjät Suomen. 

Ennen televisiouraa Kristian kerrytti työkokemusta duunarina. Hän on työskennellyt muun muassa tuotantolaitoksissa, tehtaissa ja tukkuvarastoissa. Hänellä on siis omakohtaista kokemusta siitä, mistä suomalaisen duunarin työolot ovat tehty. 

“Työhyvinvointi on ollut tosi vaihtelevasti työnantajien prioriteettilistalla. Joissain paikoissa siihen on koitettu panostaa, ja joissain työntekijöiden mielipiteellä ei ole ollut mitään väliä”, Heiskari kuvailee. 

“Pieni kiire on hyvästä, ja se motivoi hyvään työtahtiin. Mutta liiallinen ja jatkuva kiire syö jaksamista”, Kristian kiteyttää. 

Massiivinen kesätyökampanja herätti kiinnostuksen 

Atria palkkaa vuosittain jopa 700 kesätyöntekijää ympäri Suomen. Monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään, ja työnantajan vastuu hyvien työolojen tarjoamisesta korostuu. 

Kristian otti selvää siitä, millaisia työoloja kesätyöntekijöille tarjotaan. Atrian tarjoama työympäristö oli Kristianille positiivinen yllätys. 

“Esimerkiksi epäsäännölliset työvuorot ja nollasopparit on duunareilla tosi yleisiä. Nollasoppareihin on usein koira haudattuna, eikä vuoroja tarjotakaan odotettua määrää”, Kristian kertoo. 

Nollasoppareilla tarkoitetaan työsopimuksia, jotka eivät sido työnantajaa tarjoamaan työntekijälle vuoroja lainkaan. 

Nollatuntisopimuksia ei Atrialla tehdä, ja työvuorot pidetään säännöllisinä. Työvuorojen säännöllisyys on vapaa-ajan kannalta erityisen tärkeää. 

“Säännölliset työvuorot mahdollistaa oman vapaa-ajan suunnittelun kuluvaa viikkoa pidemmälle. Lisäksi unirytmistä on helpompi pitää kiinni, kun on vaikka vuoroviikoin aina aamu- ja iltavuoroja. Työvuorojen säännöllisyys tekee vapaa-ajasta yksinkertaisesti laadukkaampaa”, Kristian sanoo. 

Perehdytyksen laatu ja työn yksinäisyys voivat olla ikäviä yllätyksiä monelle työelämään siirtyvälle. Atrialla panostetaan työhön opastukseen, ja apua on aina saatavilla. Kristian arvostaa myös sitä, ettei Atrialla tarvitse työskennellä yksin. 

“Atrian työyhteisön kaltaisella hyvällä työporukalla on tosi iso merkitys”, Kristian sanoo. 

Mielekäs arki koostuu pienistä asioista 

Atria panostaa kesätyöntekijöiden hyvinvointiin myös pienillä, konkreettisilla asioilla, kuten tarjoamalla välipaloja työpäivän aikana. Työvaatteetkin pesetetään työntekijöiden puolesta. Pienillä asioilla pyritään helpottamaan työntekijöiden arkea ja tekemään työstä mielekkäämpää. 

Erityisesti työnantajan tarjoamat välipalat ja edullinen henkilökunnan lounas yllättivät Kristianin. 

“Pitäisiköhän munkin hakea Atrialle töihin”, hän naurahtaa. 

Atrian kesätyöhaku on nyt käynnissä, ja päättyy paikkakuntakohtaisesti joko helmi- tai maaliskuussa. Tutustu avoimiin paikkoihin täältä!

 

Atria uudistaa perinteisen brändilogonsa – uusi brändi-ilme tulee  pakkauksiin elokuusta lähtien - Atria