Jokainen voi ottaa oman taloutensa haltuun, Varapuu-palvelu toimii apuna


 Diili-ohjelmastakin tuttu ekonomi ja yrittäjä Sointu Borg muistuttaa, että säästämisessä ja sijoittamisessa ei kannata kisata muiden kanssa. Jokainen voi oppia talousasioissa paremmaksi ja esimerkiksi valmennuspalvelu voi auttaa alkuun matalalla kynnyksellä. 

 

Varapuu on suomalainen valmennusyhtiö, joka opettaa taitavaksi rahan kanssa ja tekemään rahaa sijoittamalla. Se on tuonut rahataidonvalmennukset Suomeen ja sitä ovat kokeilleet jo kymmenet tuhannet tyytyväiset asiakkaat. 

Sointu Borg kokee tärkeäksi, että ihmisläheisiä ja helppolukuisia palveluja on saatavilla. Hänen mielestään toistaiseksi raha-asioista saatava tieto on suunnattu turhankin pitkälti ammattisijoittajien niche-ryhmälle. 

– Vaikka olen itse ekonomi, pidän silti helppolukuisuudesta ja kaipaan välillä perusasioiden kertausta. Harva ammattilaisistakaan tietää kaikkea rahoituksesta, Sointu kuvailee. 

Varapuu tarjoaa raha- ja sijoitustaidon oppeja selkosuomella ihan pystymetsästä ammattimaiseen sijoittamiseen asti. Korona-aikana on myös kätevää, että osallistuminen onnistuu kotoa käsin, verkossa. 

– Asiakas voi valita valmennuksia oman taitotasonsa mukaan. Riippumatta iästä tai elämäntilanteesta Varapuun avulla voi tehdä taloudellisen elämäntapamuutoksen. Ei siis tarvitse ymmärtää kaikkea johdannaisista tai omistaa kolmea sijoitusasuntoa aloittaakseen, Sointu korostaa. 

Hänen mukaansa aina kannattaa aloittaa säästämään ja sijoittamaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä, eikä summien tarvitse olla suuria. 

– Tapahtumayrittäjänä olen itsekin ollut nyt koronavuonna todella tiukilla ja joutunut miettimään taloutta uusiksi. Raha-asiat haltuun ottamalla luo itselleen turvaverkkoa, koska ikinä ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu. 

Jokainen etenee omista lähtökohdistaan 

Raha-asioihin avoimemmin suhtautuminen on sekä trendi että uudenlaista keskustelukulttuuria. Talouden hallinnasta on tullut mainstreamia, mikä ilahduttaa Sointua. 

– Muutos on tapahtunut varsinkin oman sukupolveni aikana, aikaisemmin ehkä ajateltiin suomalaisittain, että kell’ onni on, se onnen kätkeköön. 

Sointu haluaa kuitenkin myös muistuttaa, että mediassa raha-asioista puhutaan usein ääripäiden kautta, velallisten tai multimiljonäärien näkökulmista. Arkinen lähestyminen unohtuu helposti edelleen. 

– Oikeasti säästäminen ja sijoittaminen on jokaisen oma juttu, siitä ei tarvitse edes kertoa kenellekään, eikä sillä varsinkaan kannata kilpailla muiden kanssa, hän päättää. 

Lue lisää täältä!