Oikeilla pohjallisilla voi olla iso vaikutus jalkojen ja koko kehon hyvinvointiin


 Työterveyshoitaja Anniina Raittinen tapaa vastaanotollaan paljon ihmisiä, joilla on tuki- ja liikuntaelimiin liittyviä haasteita tai joiden työ kuormittaa alaraajoja. Oikeilla pohjallisilla voidaan paitsi ratkoa ongelmia, myös lisätä arkista mukavuutta. Feetletistä löytyy vaihtoehtoja molempiin tarpeisiin.

 

Anniinan mielestä on hyvä tehdä selvä ero niiden välillä, jotka kärsivät aidosti tuki- ja liikuntaelinten vaivoista ja toisaalta heidän, jotka kaipaavat lähinnä lisää tukea, mukavuutta tai pehmustusta.

– Molemmat voivat hyötyä oikeista pohjallisista, mutta jos korjataan esimerkiksi virheasentoja, vaatii se usein myös asiantuntijan, kuten fysioterapeutin näkemystä. Jos varsinaisia ongelmia ei ole, voi pohjallisten hankintaan perehtyä myös itse, hän aloittaa.

Hänen mukaansa jalkojen hyvinvoinnin merkitystä koko kehon hyvinvointiin ei välttämättä aina ymmärretä.

– Esimerkiksi alaselkäkivut voivat usein johtua jalkojen asennosta. Jalkojen päällä ollaan myös yllättävän paljon päivän aikana, ei ainoastaan töissä vaan myös vapaa-ajalla.

 Yksilöllisiä valintoja

Anniinan mukaan pohjallisissa on hyvä muistaa, että niiden valinta on todella yksilöllistä ja jokaisella on omat tarpeensa. Myös eri tilanteisiin tarvitaan erilaisia pohjallisia. Feetletin valikoiman pohjallisissa erilaisia ominaisuuksia onkin hajunpoistosta lämmön eristykseen ja paljaiden jalkojen suojaamisesta hiertymien ehkäisyyn.

– Jos kärsii alaraajakivuista esimerkiksi seisomisen tai liikkumisen yhteydessä, tukipohjallisista voi olla oikein valittuna paljon apua. Pohjallisista voidaan kuitenkin saada myös muita hyötyjä. Itse testasin Feetletin valikoimasta esimerkiksi Viva Winter -mallia, joka tukee holvikaarta ja pitää jalat lämpimänä.

Kokonaisuudessaan Anniina ilahtui Feetletin monipuolisesta valikoimasta ja laadukkaan tuntuisista pohjallisista. Hän kiittää myös nettisivuilta löytyvää ostoavustajaa, jonka kautta on helppo löytää juuri omaan tarpeeseen sopivat pohjalliset.

 

– Ostoavustaja ohjaa asiakasta hyvin valikoiman läpi ja auttaa löytämään juuri oikeat vaihtoehdot, hän päättää.

 J.A. Tenhunen Oy on tamperelainen perheyritys jo vuodesta 1915. Yritys on historian saatossa kulkenut matkan kenkäteollisuuden komponenttien maahantuojasta jalkojen hyvinvointia tukevien ratkaisujen asiantuntijaksi.

Nykyisin yritys palvelee sekä yrityksiä että yksityisiä kuluttajia jalkojen hyvinvoinnissa. Yrityksille tarjotaan esimerkiksi ParhaatPohjat työhyvinvointi-palvelua, joka mm. tuo jalkojenhoidon ammattilaiset yrityksen tiloihin kertomaan jalkavaivoista ja niiden ennaltaehkäisystä. Yritys maksaa vain henkilökunnallensa hankkimistaan pohjallisista. Palvelun löydät osoitteesta: tenhunen.fi/parhaatpohjat

Yksityiset asiakkaat löytävät yrityksen valikoiman verkkokaupasta, osoitteesta feetlet.fi ja pohjllisten ostoavustajan osoitteesta ostoavustaja.feetlet.fi. Palvelun avulla pystyt helposti etsimään juuri omiin tarpeisiisi sopivat pohjallisvaihtoehdot.