Juha Larm lisää ruokiin raikkautta Silmusalaateilla


Juha ja Jutta Larmin uusioperheessä halutaan syödä helposti, terveellisesti ja silmänruokakin muistaen. Silmusalaatit ovat perheelle nopea tapa saada vihreää energiaa lautaselle. Silmusalaatteja on tarjolla neljää erilaista makuvaihtoehtoa ja jokainen niistä on käyttövalmis suoraan pakkauksesta.

 

Juha korostaa, että terveellinen ruokailu perustuu positiiviseen autopilottiin. Hänen mukaansa tavat määrittävät perusarjen syömistä.

– Minulla ja rakkaalla vaimollani on pitkää kokemusta treenailusta ja terveellisestä syömisestä. Ajan kanssa elämäntavoista tulee hyvän kierre: kun syö hyvin, haluaa purkaa energiaa liikuntaan, mikä puolestaan saa kropan huutamaan ravinteikasta ruokaa, Juha kuvailee. Silmusalaatit ovat hurmanneet Larmit helppoudella, maulla, kotimaisuudella ja monikäyttöisyydellä.

– Haluan, että meillä syödään monipuolisesti, mikä ei välttämättä tarkoita, että ruoanlaittoon menisi paljon aikaa. Silmusalaateilla saa helposti rapsakkaa raikkautta, Juha mainitsee.

Silmänruokaa ja talvella tulista

Juha on perheen pääasiallinen kokkailija ja välillä hänen tekee mieli hifistelläkin.

– Silmänruoka on minulle tärkeää ja tykkään niin sanotusti nätittää annoksia, tähänkin Silmusalaatit sopivat. Myös Silmusalaattien koostumus innostaa kokeilemaan niitä erilaisten ruokien kanssa.

– Tavallista lehtisalaattia ei ehkä laittaisi vaikka riisin sekaan, mutta nämä sopivat sinnekin.

Juhan pääsi nyt myös testaamaan uutta tapaa käyttää Silmusalaattia. Hänen keväisen reseptinsä voit napata vierestä mukaan myös omaan kokkailuun.

– Sitruuna ja Silmusalaatti ovat kevään raikkaimman ja maukkaimman kanareseptin salaisuus, Juha mainitsee.

Juhan oma suosikkituote on Silmusalaatti Tulinen. Varsinkin talvisaikaan mausteista ruokaa kaipaava Juha tunnustaa rouskuttavansa sitä suoraan paketista. Silmusalaatit säilyvät hyvin ja pakkaus on riittoisa, tosin herkullinen maku saa salaatin katoamaan nopeasti.

– Maku vetää puoleensa, joten eivät nämä meillä jää pitkäksi aikaa jääkaappiin, Juha summaa.

Juhan keväinen broileri versoilla

Sitruunabroileri

2-3 kpl broilerin rintafileitä
sitrus-yrtti-rub, suolaa, öljyä paistamiseen

Versoja uunissa

1 nippu vihreää tankoparsaa paloiteltuna tai broccolinia
1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
2 vartta kirsikkaterttutomaatteja
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

Silmusalaatti-gremolata

ó rasiaa Alfalfa Silmusalaattia
1 ruukku lehtipersilja
1 ruukku basilika
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä, 2-3 rkl sitruunamehua, mustapippuria, suolaa

1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön 30min etukäteen, ja mausta ne suolalla ja rub-mausteella.

2. Laita pilkotut parsat ja Rouskuva Silmusalaatti kulhoon. Pirskota oliiviöljyä päälle, mausta ja sekoita.

3. Mittaa gremolatan ainekset tehosekoittimeen, ja aja sileäksi.

4. Paista rintafileisiin kaunis väri pintaan. Laita ne uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä valmistaessasi parsalisäkkeen.

5. Levitä parsa-Rouskuva -seos uunipellille. Aseta terttutomaattivarret parsaseoksen viereen. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-7 minuutin ajan.

6. Aseta sitruunabroileri, uuniversot ja gremolata lautaselle, ja koristele Alfalfa Silmusalaatilla ja sitruunalohkoilla.

www.silmusalaatti.fi