Juha Larmin kodin sydän lämpiää hiljaisesti ja tyylikkäästi


LämpöYkkösen asentama ilmalämpöpumppu on parantanut Juha ja Jutta Larmin kodin viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta.

Hyvinvointiyrittäjät Juha ja Jutta Larm asuvat 80-luvulla rakennetussa omakotitalossa, jonka alakerta on pyhitetty rauhoittumiselle ja rentoutumiselle. Viimeisin silaus kodin viihtyvyyteen ja energiatehokkuuteen on upouusi Toshiba Haori-ilmalämpöpumppu. 

“Ilmalämpöpumppu 80-luvun omakotitaloihin on ihan itsestäänselvä valinta”, Juha sanoo.

Larmien kodissa oli jo entuudestaan yksi ilmalämpöpumppu, jonka lisäksi kotia lämmittävät sähköpatterit ja sähköllä toimiva lattialämmitys. Ajatus toisen ilmalämpöpumpun asentamisesta lähti kodissa vierailleen energianeuvojan ohjeesta. 

“Energianeuvojalta saimme lausunnon, jonka mukaan kaikista selkein puute meidän talon energiatehokkuudessa oli alakerran lämmitys”, Juha kertoo.   

Juha on laskenut, että ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa sähkölaskuissa säästetyillä summilla. 

“Onhan ilmalämpöpumpulla talon arvoon ja asumisviihtyvyyteen selkeästi nostava vaikutus. Ilmalämpöpumpun asentamisen jälkeen tuntuu, että talon alakerrassa on nyt mukavampi lämpö”, hän kuvailee. 

Ilmalämpöpumppu osana seesteistä sisustusta

Larmeille valikoitunut Toshiba Haori -ilmalämpöpumppu sointuu alakerran harmoniseen tunnelmaan sekä ulkonäkönsä että hiljaisuutensa puolesta. Haorin etupaneelissa on vaihdettava kangaspäällyste. 

“Rouva pelkäsi ilmalämpöpumpun pilaavan huolella sisustetun takkahuoneen ilmeen, mutta tämä on törkeän hieno! Väittäisin, että sen tyylikkäillä kangaspäällysteillä Haorin saa sopimaan mihin tahansa sisustukseen”, Juha kuvailee. 

“Pumpun hiljaisuus oli meille tärkeä kriteeri, koska alakerrassa sijaitsevassa makuuhuoneessa olevat ranskalaiset ovet eivät eristä ääntä ollenkaan. Pumpusta löytyy erikseen hiljainen tila, mutta olemme nukkuneet oikein hyvin vaikka se onkin välillä unohtunut laittaa yöksi päälle”, Juha kuvailee.  

Uutta lämpöä kotiin muutamassa tunnissa 

Juha antaa täydet pisteet LämpöYkkösen asentajille. Vajaan päivän vienyt asennus sujui mallikkaasti.

“Tuplapeukku asennuksesta ja ensiluokkaisesta palvelusta. Asentajat tekivät todella siistiä jälkeä, ja heiltä sai hyviä neuvoja pumpun sijainnin valitsemiseen”, Juha kehuu. 

Juha suosittelee olemaan LämpöYkköseen yhteydessä matalalla kynnyksellä. 

“Jos lämmön kustannukset mietityttävät, oikea aika ilmalämpöpumpun asentamiselle on nyt”, Juha kiteyttää.