Miltä kuulostaa jäätelöhodari? Esko Eerikäinen testasi


Vain mielikuvitus on rajana hodarin täytevalinnoissa. Vaasan Street Food -valikoimasta löydät täydellisen hodarisämpylän jokaiselle täytteelle, arkeen ja juhlaan. 

Mediapersoona ja radiojuontaja Esko Eerikäinen otti vastaan Vaasan haasteen uudistaa ajatusmaailmaansa hodareista. Hodarin täytteen ei tarvitse enää tarkoittaa pelkkää perinteistä nakkia ja kurkkusalaattia, vaan klassikon voi helposti tuunata juuri omaan makuun sopivaksi. 

Esko loihti tyttärensä Victoria Eerikäisen kanssa neljä hodaria, joiden mukaan mahtui yksi jäätelötäytteinenkin sämpylä. Jäätelöhodari koristeltiin mansikoilla, suklaahipuilla ja kermavaahdolla.

“Jäätelötäytteinen hodari oli kyllä makuelämys. Siinä yhdistyi kivasti suolainen ja makea, vähän kuten krepeissä. Vaasan mini hot dogeilla annoksista sai juuri sopivan kokoisia suupaloja”, Esko sanoo. 

Eskon suosikkihodariksi valikoitui Vaasan uutuus ISO hot dog, joka täytettiin kanasuikaleilla, juustoraasteella ja sinihomejuustopaloilla. Katkaravuilla, avokadolla ja punasipulilla täytetty pehmeä soft dog perunahodari oli puolestaan Victorian suosikki. Eerikäiset testasivat myös päivittää perinteistä nakkia hodarin täytteenä maustamalla sen guacamolella.   

“Kana- ja katkaraputäytteiset hodarit menee ehdottomasti jatkoon. Me otetaan seuraavana testiin ainakin savulohi ja punasipuli täytteinä”, Esko kuvailee. 

Hodarit sopivat arkeen ja juhlaan

“Hodarin  täytevalinnoilla niistä voi tehdä just sellaisia kuin haluaa. Ne toimii helppona välipaloina, tai miksei myös juhlissa! Hodaribuffet toimisi tosi hyvin tulevan kesän pihajuhlissa”, Esko kuvailee. 

Esko yllättyi kokkaushaasteen myötä itsekin siitä, kuinka monikäyttöisiä hodarisämpylät ovat. 

“Tätä haastetta oli tosi inspiroivaa testata! Vaan mielikuvitus on rajana siinä, mitä omaan hodaribuffaansa valitsee”, Esko sanoo. 

Hodaribuffetin suunnittelu voi olla koko perheen yhteinen juttu. Yhdessä valikoidusta buffetista jokainen voi luoda omanlaisensa hodarin.  

“Vaasan hodarisämpylät pysyy hyvin kasassa, joten ne on myös lasten helppo täyttää”, Esko lupaa. 

“Ruokakauppojen salaattibaareista saa napattua esimerkiksi valmiita lihasuikaleita täytteeksi, jos haluaa päästä tosi helpolla”, Esko vinkkaa. 

 

 

Vaasan