Juho Toivola haastaa miettimään, kiinnostaako nuoria työntekijöitä sittenkin eläkeasiat


Älä oleta mitä sinun yrityksesi työntekijät haluaa, vaan kysy. 

 

Kuulostelin ryhmäeläkevakuutuksia myyvien fennialaisten ajatuksia ryhmäeläkevakuutuksen myynnistä, ja yksi heidän kohtaama vastaväite nousi usein esiin. “Ei tämä ole meille oleellista, koska työntekijämme ovat niin nuoria.”

Ensimmäisenä herää toki epäilys siitä, onko työntekijöiltä itseltään kysytty fiiliksiä asioista. Joillekin täytyy myös ehkä avata ryhmäeläkevakuutus konseptina, jotta sitä ymmärtäisi arvostaa osana omaa kompensaatiopakettia. Otetaan eläkeasiat osaksi koko ajan avoimemmaksi muuttuvaa raha- ja palkkakeskustelua. 

Ylipäätään suosittelen, että vuosittaisten kehityskeskusteluiden ohessa työntekijöiden kanssa keskusteltaisiin palkan ja jaksamisen lisäksi myös työsuhde-eduista. Jos ryhmäeläkevakuutus näiden keskustelujen pohjalta päätyy osaksi yrityksen palkitsemismallia, se on työntekijöille aika vahva merkki siitä että työnantajaa aidosti kiinnostaa. 

 

Kuvassa Juho Toivola ja Fennian henkivakuutusasiakkuuksista vastaava johtaja Kari Wilen.

 

Ryhmäeläkevakuutuksen säästöt voivat parhaimmillaan tarjota työntekijöille mukavampaa elämää eläkepäiville nostamalla työntekijän tuloja normaalin työeläkkeen lisäksi. Se on yksilölle äärettömän fiksu tapa varautua tulevaan, ja yritykselle edullinen ja kustannustehokas tapa panostaa henkilöstöön.

”Ryhmäeläkevakuutuksen säästöt voivat parhaimmillaan tarjota työntekijöille mukavampaa elämää eläkepäiville nostamalla työntekijän tuloja normaalin työeläkkeen lisäksi. Se on yksilölle äärettömän fiksu tapa varautua tulevaan, ja yritykselle edullinen ja kustannustehokas tapa panostaa henkilöstöön”, toteaa Fennian henkivakuutusasiakkuuksista vastaava johtaja Kari Wilen.

Ryhmäeläkevakuutuskumppaniksi suosittelen edelleen Henki-Fenniaa.