Kaverukset Suvi Hartlin ja Esko Eerikäinen nauttivat minilomasta tunnelmallisessa Porvoossa


Radiojuontajakollegat Suvi Hartlin ja Esko Eerikäinen saivat mahdollisuuden viettää joulunaluslomaa Porvoossa. Parin päivän irtiottoon mahtui sekä rentoutumista että aktiivisempaa tekemistä. 

 

Suville ja Eskolle suunniteltiin monipuolista lomaohjelmaa, jonka tukikohtana toimi Elämyspoukaman iglumajoitus Emäsalossa meren rannalla. 

– Se on upea rauhoittumisen paikka, Esko aloittaa.

– Iglussa nukkuminen oli yksi loman kohokohtia. Itse iglu on sisustettu ihanan maanläheisesti ja ikkunoista näkyy suoraan jäässä olevalle merelle. Lisäksi Elämyspoukamassa on mahtavat polskimismahdollisuudet, sisäuima-allas, ulkoporeallas, palju, sairaan hienot saunat ja avantoonkin olisi päässyt, Suvi jatkaa. 

Elämyspoukama on mukavan lähellä Porvoon keskustaa, joten sieltä käsin on hyvä nauttia muista jouluajan aktiviteeteista. Suville ja Eskolle mieleenpainuva kokemus oli illallinen Sicapelle-ravintolassa.

– Paikallisista raaka-aineista valmistettua yhdeksän ruokalajin illallista viineineen ei tule nautittua montaa kertaa vuodessa. Ravintolassa on myös todella hieno tunnelma, vaikka tällä kertaa ilmassa ei ollutkaan romantiikkaa, Esko nauraa.

 

 

Turistina vanhassa kaupungissa

Seuraavana päivänä Suvi ja Esko pääsivät kiertelemään vanhan kaupungin kaduilla ja vierailemaan esimerkiksi perinteisellä joulutorilla. 

– Paikan päällä oli myös karuselli  ja näimme joulupukinkin, Suvi mainitsee.

Molemmat pääsivät myös ensi kertaa tutustumaan Runebergin kotimuseoon ja kuulemaan kansallisrunoilijan elämästä. 

 

– Museo on todellinen aarre ja pala suomalaista historiaa. En ole yleensä museokävijä, mutta alkuperäisessä asussaan oleva talo ja oppaan kertoma tarina tekivät lähtemättömän vaikutuksen, Esko sanoo. 

Kaverukset kokivat, että Porvoossa vietetty loma sopii hyvin jokaiselle, joka kaipaa rentoutumista hektisen arjen keskelle, monipuolista tekemistä ja joulun aikaan laskeutumista. 

– Iglujen luonnonrauha ja joulunajan tunnelma vanhassa kaupungissa ovat aika mahtava yhdistelmä, Suvi kiteyttää.