Keittiömestari Hans Välimäki on luottanut Metoksen ammattikeittiöratkaisuihin koko uransa ajan


Useampaa suosittua ravintolaa Helsingissä luotsaava huippukokki Hans Välimäki on kerännyt kokemusta jo monen keittiön suunnittelusta. Varusteiden osalta hän on aina luottanut ammattikeittiöiden pitkän linjan asiantuntija Metokseen, jonka asiakaspalvelu löytää toiveiden mukaiset ratkaisut.  

 

Hans arvostaa keittiöiden varustuksessa erityisesti kestävyyttä, käytettävyyttä ja huollettavuutta. 

– Laitteiden tulee olla tarkoituksenmukaisia ja mahdollisimman kestäviä. Koska yleensä laitteet hajoavat kello 18.05 perjantai-iltana, juuri ennen parasta myyntiaikaa, myös huollon toimivuudella on iso merkitys. Metokselta olen aina saanut apua nopeasti. 

Hans tunnustautuu kone- ja laitefriikiksi, joka on uutta ravintolaa suunniteltaessa kuin lapsi karkkikaupassa. Laitetoiveiden osalta Metos on osoittautunut hänelle luotettavaksi kumppaniksi. Asiakaspalvelu hoitaa sujuvasti myös haastavammat toiveet. 

– Viimeisin hankinta Ginaan oli pastataikinamankeli, jota etsin ensin itse ympäri Eurooppaa. Metoksen avulla sopiva löytyi parissa päivässä. Koska Metos seuraa koko ajan alan trendejä kansainvälisillä markkinoilla, olen monta kertaa saanut hankittua heidän kauttaan laitteita ensimmäisten joukossa Suomessa. 

 

 

Varmoja valintoja tuotteista

Hans on tehnyt Metoksen kanssa yhteistyötä koko aikuisikänsä, 30 vuotta. Hänelle onkin muodostunut jo omat suosikkinsa tuotevalikoimasta. 

– Käytämme esimerkiksi Metos System Rational -yhdistelmäuuneja ja muita laitteita samasta sarjasta, jotta jokaisen laitteen käyttöä ei tarvitse aina opetella erikseen. 

Hans arvostaa myös sitä, että laitteiden räätälöitävyys on hyvää. 

– Keittiölle annetaan usein se viimeinen tila, joka on vinksallaan joka suuntaan. Mittatilauksena tehdyillä ratkaisuilla tila saadaan hyvin käyttöön. 

 

 

Keittiön suunnitteluun kannattaa panostaa

Hansin mukaan keittiön suunnittelussa kannattaa pitää selkeästi mielessä, mitä toimintoja sinne tulee mahtua. Kulkusuunnat ovat ratkaisevassa roolissa, jotta ruoka liikkuu keittiön perältä kohti luukkua, eikä turhaa kiertelyä tarvitse tehdä. 

– Suunnitteluun kannattaa käyttää ammattilaisia, jotta kaikelle on varmasti paikkansa. Keittiössä kaikki liittyy toisiinsa ja hyvällä suunnittelulla varmistetaan tehokkuus, säästetään työvoimassa ja askelissa sekä tehdään työteosta mukavampaa, Hans korostaa.