Myllymuksujen kotimaiset kuukautisalushousut tekevät liikunnasta – ja arjesta – mukavampaa


Hyvinvointivalmentaja ja liikunnanohjaaja Rita Niemi-Manninen kokee, että menkkapikkarit ovat kätevä apu, jolla helpottaa kuukautispäiviä. Urheilu on mukavampaa, kun kuukautissuojien näkymistä tai paikaltaan pois liikkumista ei tarvitse jännittää. 

Kuukautisalushousut, eli menkkapikkarit, ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto kertakäyttöisille kuukautissiteille ja tamponeille. Kotimaisen Myllymuksujen kuukautishousuissa on monta mallia eri vuotopäiville ja tyyleille, myös kokovalikoima on laaja. 

Liikunnan ammattilainen Rita Niemi-Manninen arvostaa, että kuukautisten ajaksi on tarjolla hyvä vaihtoehto. 

– Treenatessa helpottaa, kun ei tarvitse erikseen kuukautissuojaa. Myös koko arki helpottuu ja muuttuu mukavammaksi. Tämä on tosi tärkeää, koska muuten noina päivinä ei

välttämättä ole kaikkein mukavin olo, hän toteaa. 

Liikkuessa menkkapikkarit ovat mainio valinta, koska tiukoissa treenitrikoissa kuukautissuojien näkyminen läpi voi mietityttää.

– Tietenkään sillä ei ole oikeasti mitään väliä urheillessa, mutta fiilikseen se saattaa vaikuttaa. On myös kivempaa liikkua, kun mikään ylimääräinen ei liiku tai heilu, Rita toteaa. 

 

 

Malleista jokainen löytää omansa

Myllymyksujen menkkapikkarien valikoimassa mistä valita, esimerkiksi reilumpaa korkeavyötäröistä mallia ja tyylikästä braziliania. 

– On tosi hyvä, että esimerkiksi alku- ja loppukuukautisten päiville on erilaiset vaihtoehdot, Rita mainitsee. 

Myös teineille on omat mallinsa, joille erityisen tärkeää käyttöä tulee vaikkapa koulun liikuntatuntien tai harrasteleirien aikana. Tämä on Ritan mielestä todella iso parannus monen nuoren elämään. 

 

– Teini-ikä on muutenkin herkkä aikaa. Uskon, että tämä voi helpottaa monen nuoren liikkumista ja ihan vaan vaikka arkista pukeutumistakin. 

Myllymuksujen tuotteet ovat kotimaisia ja kemikaalittomia. Ne ovat ainoana vastaavana tuotteena saaneet käyttöönsä Allergia-, iho- ja astmaliiton tunnuksen. 

– Itselleni varsinkin kotimaisuus on tärkeä arvo.  Arvostan suomalaista laatua, hyvää materiaalien käyttöä ja kotimaista käsityötä, Rita summaa.