Kodin siisteys on koko perheen yhteinen vastuu


Bloggaaja Aami Hietanen jakaa ajatuksiaan perheen siivousvastuista ja Method-siivoustuotteista.

”Meidän kotona koko perhe siivoaa yhdessä. Lapset ovat pienestä asti mukana siivouksessa – suurin piirtein siitä lähtien, kun siivousliina pysyy käsissä. Lapsille pohditaan sellaiset omat vastuualueet, joista lapsi selviytyy itsenäisesti. Esimerkiksi pölyjen pyyhkiminen voi olla pienelle lapselle hyvä askare, josta aloittaa. 

Meidän perheessä kodin siivousurakkaa on jaettu sekä siivouspäivälle että pitkin viikkoa tehtäviin pienempiin siivousaskareisiin. Jokaisella lapsella on siis siivouspäivän tehtävien lisäksi joitakin omia vastuuaskareita, kuten vaikka oman huoneen siistinä pitäminen. Haluan, että lapset oppivat pienestä pitäen pitämään omasta kodistaan huolta. Toki siivousvastuiden jakaminen lapsille edellyttää myös sen sietämistä, että siivousjälki myös näyttää usein lapsen jäljeltä. En kuitenkaan siivoa lasten perästä paikkoja uudelleen. 

Lapsista on noussut selkeitä luonne-eroja siivoukseen liittyen. Vaikka kaikki lapsista ovat kasvaneet samassa ympäristössä, samoilla siivoustavoilla, he suhtautuvat siivoukseen aivan eri tavoin. Osa tykkää osallistua siivoukseen, kun taas joillekin lapsista siivoaminen on aivan tuskaista. Pelkästään siivouspäivän mainitseminen pilaa joidenkin päivän. 

Koitan tsempata lapsia vähän eri tavoin riippuen heidän suhtautumisestaan siivoamiseen. Siivousta inhoavatkin lapset tekevät saman määrän siivousaskareita kuin muutkin lapset, koska mielestäni olisi epäreilua vähentää kotitöiden määrää niiltä lapsilta, jotka eivät innostu siivoamisesta. Työmäärässä säilyy siis tasavertaisuus. 

Saimme Method-tuotemerkiltä upean paketin kodin siivoustarvikkeita osana kaupallista yhteistyötä. Jopa siivousta inhoavat lapset olivat uteliaita laatikon värikkäästä sisällöstä! Jokainen pesuaine on eri värinen, mikä helpottaa arkea yllättävän paljon. Kaapista on helppo itse vetää juuri tarvitsemansa aine lukematta etikettejä. Värit myös helpottavat lasten opastamista; jos lapsi ei vielä osaa lukea, voi ohjeistaa hakemaan kaapista vaikkapa vihreän pullon. 

Methodin siivoustuotteet ovat biohajoavia ja ympäristöystävällisiä, mitä arvostan todella paljon. Lapsiperheessä myös myrkyttömyyden tärkeys korostuu – myös perheen pienemmät voivat osallistua siivoukseen Methodin myrkyttömillä siivousaineilla. 

Haluan vielä antaa erityismaininnan näiden tuotteiden ihanille tuoksuille! Suosikkini taitaa olla kylpyhuoneen puhdistukseen tarkoitettu siivoussuihke, joka tuoksuu eukalyptukselta ja mintulta. Raikas tuoksu on tosi kivaa vaihtelua sitrus- ja kukkatuoksuille, joita vessanpesuaineissa usein on. ”

 

M4C---LOGO.png