Kotimaisesta härkäpavusta tehdyt falafelit kruunaavat Suvi Hartlinin vappubrunssin salaatin


Ravintolatasoiset Fallero-falafelpyörykät hurmaavat maullaan, monikäyttöisyydellään ja kotimaisuudellaan.


Radiojuontaja Suvi Hartlinin kotona syödään kasvispainoitteisesti, ja falafelit ovat perheen ikisuosikki. Erityisesti Suvi kertoo rakastavansa falafelejä. 

Suomalaiset härkäpapufalafelit, Fallerot, syntyivät alunperin ravintola Kuori Food & Winen keittiössä ravintolassa tarjoiltavaksi. Kovan kysynnän seurauksena ravintoloitsijat Marjaana Pohjola ja Katariina Vesterinen päättivät tuoda Fallerot myös päivittäistavarakauppojen kylmähyllyille. 

“Onhan se ihan suoraa asiakaspalautetta tuotteiden maistuvuudesta”, Suvi sanoo.

Fallerot ovat vastuullisempi versio perinteisistä falafeleistä

Falleroiden valmistuksessa käytetään perinteisen kikherneen sijaan suomalaista härkäpapua, jonka tuotanto on poikkeuksellisen ympäristöystävällistä. Falleroista löytyy kaksi vaihtoehtoa: lehtikaali-herne ja paahdettu punajuuri. 

“Maku on ihan perinteisen falafelin kaltainen, kannattaa rohkeasti testata! Fallerot on maustettu tosi hyvin”, Suvi kehuu. 

Härkäpavun tuotannon ekologisuus saa Suvilta kiitosta. Kikherne toimitetaan useimmiten ulkomailta, ja Suvi kertoo suosivansa aina ensisijaisesti suomalaista ruokaa. 

“Toki myös Falleroiden alkuperän turkulaisuus lämmittää sydäntä”, Suvi naurahtaa. 

Fallerot vappubrunssin tähtenä

Suvi vinkkaa, että Fallerot kannattaa rauhassa paistaa pannulla tai uunissa. Falleroiden kylkeen Suvi tarjoilee useimmiten perunalohkoja, jotka paistuvat kätevästi samalla uunissa. 

“Siten niihin saa rapean pinnan, josta tulee kivan suutuntuma. Toisaalta näitä voi napsia kyllä ihan kylmänäkin suoraan pussista”, Suvi kuvailee. 

“Falleroita voi oikeastaan käyttää mihin tahansa, mihin lihapulliakin käyttäisi. Mutta nämä ovat parempia”, Suvi naurahtaa. 

Vappubrunssilla Suvi tarjoili rapeaksi paistettuja Falleroita ruokaisan maalaissalaatin tähtenä. Salaatin ohjeet sekä muita herkullisia reseptejä löytyy Falleron verkkosivuilta, fallero.fi