Lempeämpi tipaton tammikuu


Sober curious -ilmiö tuo Hanna Tikanderin mielestä tervetullutta vaihtelua suomalaiseen alkoholikulttuuriin, mutta tipattoman tammikuun lupausta hän ei suosittele varauksetta.

Mimmit sijoittaa -podcastin juontaja ja vaikuttaja Hanna Tikander kertoi matkastaan kohti raitistumista toimittaja Wilma Ruohiston kanssa kirjoitetussa Selvin päin – Erään bilettäjän tarina -kirjassa.

“Olen tehnyt päätöksen ottaa aitoina vastaan kaikki ne tunteet, joita olen aiemmin pakoillut päihteiden avulla. Raitistumisen myötä olen aloittanut aivan uuden elämän, vaikka polku ei todellakaan ole ollut aina helppo”, Tikander kertoo. 

Sober curious -ilmiö saa Tikanderin tuen 

Sober curious -ilmiöllä viitataan ihmisiin, joita ajatus raitistumisesta kiinnostaa jollain tasolla. 

“Joillekin se voi tarkoittaa ihan sitä, että pohtii oman alkoholin käytön syitä, mikä on mielestäni tervetullutta vaihtelua”, Tikander sanoo. 

Sober curious -ilmiön suosion kasvaessa myös alkoholittomien

juomavaihtoehtojen valikoima on kasvanut hurjaa vauhtia. Tikanderin mielestä kasvanut valikoima on hieno asia, ja alkoholittomat Hartwall Original Long Drink -juomat sopivat täydellisesti esimerkiksi hänen saunailtoihinsa ja arjen hemmotteluhetkiin. Tikander arvelee, että alkoholittomat versiot klassikkojuomista voivat olla monelle tärkeässä roolissa alkoholin käytön vähentämisessä niiden tutun makumaailman vuoksi.

Kuinka haluat aloittaa uuden vuoden?

Tipaton tammikuu lienee yksi suosituimmista uuden vuoden lupauksista, mutta se ei saa Tikanderilta varauksetonta suositusta. Hän suosittelee suunnittelemaan mahdollisia omia uuden vuoden lupauksia positiivisen ajattelun kautta.

“Tipattoman tammikuun sijasta voisi luvata, että kokeilee enemmän alkoholittomia juomia. Tutut juomat on helppo vaihtaa alkoholittomiin versioihin Hartwall Original Long Drinkin 0% -sarjasta, johon kuuluu muun muassa alkoholiton versio alkuperäisestä lonkerosta. Oma suosikkini on Orange, josta löytyy ihanan freesiä appelsiinin makua”, Tikander neuvoo. 

“Tipaton voi tietenkin toimia joidenkin kohdalla, mutta ennen kaikkea haluaisin rohkaista pohtimaan omaa alkoholin käyttöä ennen tipattomaan tammikuuhun sitoutumista – mikä on motiivini juoda?”

 

Tutustu valikoimaan täältä.