Mari Valosaari luotti rintaleikkauksessa KC Clinicin asiantuntemukseen


Radiojuontaja Mari Valosaarelle tehtiin KC CLINICILLÄ rintaimplanttien vaihtoleikkaus. Leikkausprosessi ja toipuminen ovat sujuneet mukavasti. 

 

Mari Valosaari hankki rintaimplantit noin 20 vuotta sitten. Aikoinaan leikkauksen syy oli, että Mari ei tuntenut oloaan hyväksi pienirintaisena. 

– Tein leikkauksen vuosia sitten itseäni varten, ilman mitään ulkopuolista painetta. On tärkeää muistaa, että kehon muokkaamisen tulisi aina tapahtua vain omasta halusta.

Mari on ollut tyytyväinen ratkaisuunsa, mutta nyt oli korkea aika vaihtaa uudet implantit. 

– Ohjeistuksen mukaan leikkaus olisi pitänyt tehdä jo 10 vuotta sitten. Se on kuitenkin jäänyt, kun oireitakaan ei ole ollut. Nyt huomasin kuitenkin, että toinen rinnoista tuntui kovemmalta ja lisäksi aloin saada kipuoireita. Leikkausta ei siis ollut syytä venyttää enempää.

Turvallinen ja luotettava lääkäriasema

Mari valitsi leikkaustaan varten tamperelaisen KC Clinicin, jossa leikkaavana lääkärinä toimi plastiikkakirurgi Heikki Kupi, jolla on yli 30 vuoden kokemus alalta. Marille oli tärkeää tehdä leikkaus Suomessa ja valita asiantunteva tekijä. 

– Heikki Kupi on vahva alan osaaja, ammattilainen, joka tietää mitä tekee. Myös muu henkilökunta saa kiitosta Marilta. 

– Kaikki ovat tosi ystävällisiä ja sain aina hyvät tiedot siitä, mitä on luvassa. Kokonaisuudesta jäi todella positiivinen tunne. 

Selkeä prosessi 

Marin kohdalla sekä leikkausprosessi että toipumisaika ovat edenneet sujuvasti.

– Kävin ensin alkukonsultaatiossa sekä ultraäänitutkimuksessa, jolla varmistettiin, että leikkaaminen onnistuu. Sen jälkeen tehtiin itse leikkaus, hän kertoo.

Itse leikkauspäivänä Mari oli klinikalla noin neljä tuntia. Leikkaus tehdään nukutuksessa ja heräämisen jälkeen toipumista voi jatkaa kotona. Mukaan tarvitaan ainoastaan saattaja, koska auton rattiin ei voi samana päivänä hypätä. Halutessaan tarkkailuun voi jäädä yön ylikin. 

Nyt takana on jo ensimmäinen kontrolli ja tikkienpoisto, tulossa on vielä jälkikontrolli. Toipumisaikana Mari ei ole juurikaan kärsinyt kivuista. 

– Olen jopa yllättynyt, miten vähän rintojen alueella on kipua. Sen takia onkin ollut vaikeaa muistaa, että toipilasaikana täytyy ottaa iisisti, ei treenata, eikä nostella painavia asioita. Oikeasti haastavaa on ollut ainoastaan selällään nukkuminen, hän kertoo.