Merelliset kokoukset avartavat mieltä


Suomalaisen työelämän tunteva Juho Toivola kertoo, miksi kokousmaisemia kannattaa välillä vaihtaa – vaikkapa merinäköalaan.

 

Bisnespsykologi ja rekrytointikouluttaja Juho Toivola tietää, että onnistuneet kokoukset eivät synny itsestään. Aivan ensimmäisenä askeleena on hyvä varmistaa, että paikalle saadaan juuri oikeat ihmiset, riittävän pitkäksi aikaa. 

Toivola kehottaa pitämään kokouksia ajoittain muuallakin kuin toimistolla. Oman toimiston neuvotteluhuonetta inspiroivammat puitteet voivat parhaimmillaan tuoda osallistujille uutta energiaa ja luovuutta.

“Maisemanvaihdos mahdollistaa arjen rutiineista ja juoksevista tehtävistä irtautumisen. Kun työpaikan arjesta saa otettua vähän etäisyyttä, voidaan puhua rauhassa aidosti tärkeistä asioista sekä katsoa vähän kauemmas tulevaisuuteen”, Toivola sanoo. 

Viking Line -laivojen kokoustilat ovat Toivolan mielestä erinomainen vaihtoehto tyypillisille kokoustiloille. Toivola huomauttaa, että merimaisemien kaltaiset luontoympäristöt tutkitusti edistävät luovuutta ja hyvinvointia. 

 

Sujuvia kokouksia, joka näkökulmasta 

Toivolan mukaan sekä kokoustavan ryhmän että työyhteisön tiimiytymisen kannalta on tärkeää, että ihmiset näkisivät toisiaan edes ajoittain kasvotusten. Innostava kokousympäristö voi houkutella niitä työntekijöitä paikalle, jotka tavallisesti työskentelevät pääasiassa etänä.  

Toivola huomauttaa, että laivakokoukset eivät enää ole vanhan maineensa veroisia. 

“Viking Linen laivat tarjoavat hienot puitteet myös moderneille kokouksille, joissa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen on kulmakivenä. Perinteisten buffettien rinnalla saatavilla on terveellistä ruokaa, jota voi hyvillä mielin kustantaa myös esimerkiksi asiakkaille ja sidosryhmien edustajille”, Toivola pohtii. 

Bonuksena laivakokouksen varaaja pääsee helpolla, sillä kaikki kokoukseen liittyvät järjestelyt saa varattua samalta taholta.