Jenni Puhakan ihana kesäpäivä Kangasalla


Sosiaalisen median vaikuttaja Jenni Puhakka vietti ystävänsä kanssa kesäisen päivän Kangasalla, tutustuen kaupungin helmiin.

Kangasala oli kummallekin tuttu lähinnä ohikulkupaikkana, mutta pyöräretki Kangasalla muutti käsityksen pysyvästi.  

”Me liikuttiin päivä pyörillä. Se oli ehdottomasti paras tapa nähdä ja kokea kaikkea”, Puhakka hehkuttaa.

Lue alta Jennin parhaat vinkit täydelliseen retkeen ystävän tai puolison kanssa nauttien:

  1. Kirkkojärven luontopolku.

Luontopolku oli aivan ihana ja pyörillä pääsi kulkemaan hyvin. Vaikka oltiin ihan lähellä keskustaa, pääsi luonnon keskellä rauhoittumaan ja unohtamaan kaupungin vilinän. Reitti on kokonaisuudessan n. 10,5km pitkä. Pidimme Ranta- Koiviston laavun luona evästauko. Laavulla on nuotimahdollisuus.

  1. Kangasala-talo.

Suoraan metsästä hurautettiin Kangasalan keskustaan ja kohti kulttuuria. Nautittiin raikas lounas Kulttuuriravintola Jalmarissa ja juotiin raikkaat Kesäpäivä Kangasalla -drinkit. Sen jälkeen mentiin katsomaan Kimmo Pyykkönen Art Museumin näyttely sekä Erika Adamssonin näyttely DECADES. Lopuksi päästiin vielä korkeuksiin katsomaan konserttisalin kattoverkkoa eli ”trampoliinia”.

  1. Kirkkoharjun näköalatorni.

Tornista pääsi ihastelemaan maisemia yläilmoista. Tornin juurella on söpö ja idyllinen Kirkkoharjun kahvila. Nautittiin siellä kakkukahvit. Kahvilalla järjestetään veloitukseton sekä ikärajaton Harjufest heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

  1. Vehoniemi. 

Meidän retki päättyi Vehoniemeen ja Automuseoon, joka on alkanut valmistamaan nyt myös omaa artesaanijäätelöä! Oli kiva syödä raikkaat jätskit Näkötornin juurella ja katsella kaunista luontoa. Automuseossa olinkin käynyt jo aiemmin, ja se oli tosi suosittu. 

”Meidän kesäpäivän retki oli kaikenkaikkiaan menestys ja välillä tuntui että oltais jossain paljon kauempana kuin 20km Tampereen keskustasta. Iso suositus siis Kangasalle. Se kätkee sisäänsä paljon kaikkea ihanaa”, Puhakka summaa.