Hyvältä maistuvat vitamiinit tekevät aamuista helpompia


Suurperheen äiti Aami Hietanen jakaa keinonsa, joiden avulla vitamiineista on tullut sujuva osa myös lasten aamurutiineja.

Erityisesti flunssakauden lähestyessä monissa perheissä ajatukset kääntyvät vitamiinihyllylle – kuinka itselleen ja perheen nuorimmille voisi varmistaa riittävän annoksen vitamiineja joka päivä? 

Viiden lapsen äiti, Aami Hietanen, kertoo vitamiinivalmisteiden tuovan tietynlaista mielenrauhaa lasten ravinnon suhteen. Hietasten perheessä niin lapset kuin aikuiset nauttivat joka aamu lisäannoksen vitamiineja. 

“Vaikka syömme kotona monipuolisesti hyvää kotiruokaa, mukaan mahtuu aina poikkeusaikatauluja tai retkipäiviä, jolloin ruokalautanen ei katakaan lapsen ravintotarpeita aivan täysin. Lisäksi esimerkiksi D-vitamiinia on lähes mahdotonta saada Suomessa riittävästi ilman vitamiinivalmisteita”, Aami pohtii. 

 

Karkin makuiset vitamiinit pääsivät jatkoon

Hietasten perheen lapset syövät mieluiten hyvänmakuisia vitamiineja, ja Vitatabs Multi Junior sekä Vitatabs D10 Junior -pureskeltavat vitamiinivalmisteet saivat heiltä vihreää valoa. Perheen vanhemmat lapset nauttivat lisäksi Vitamar Junior -kapseleita, joiden kalaöljy varmistaa tärkeiden omega-3 rasvahappojen saannin.

Aami neuvoo kertomaan lapselle vitamiinien tärkeydestä, jos lapsi ei haluaisi niitä muuten syödä. 

“En halua huijata lapsia ottamaan vitamiineja, vaan järkeilemme yhdessä miksi ne ovat tärkeitä. Lapsi ymmärtää asian kyllä, kun sen kertoo hänen kielellään”, Aami sanoo. 

 


 

Voimaa vastustuskyvylle 

Hietasten perheessä vitamiineja syödään monesta syystä. 

“Flunssakauden lähestyessä vastustuskyky on tietenkin oleellinen asia. Sen lisäksi haluamme riittävällä vitamiinien saannilla tukea lasten kasvua ja kehitystä. Riittävän monipuolisella ravinnonsaanilla on kuitenkin selkeä vaikutus siihen, kuinka lapsi jaksaa keskittyä koulussa ja oppia uutta”, Aami kiteyttää.

 

Hankintatukku