Hamina hurmasi Hietasten perheen


Aami Hietanen matkasi kesäiseen Haminaan seitsenhenkisen perheensä kanssa, ja ihastui idyllisen merenrantakaupungin tunnelmaan.

Aami Hietanen perheineen vieraili ensimmäistä kertaa Haminassa, joka sijaitsee Kymenlaakson upeissa saaristomaisemissa. Hänen lapsensa odottivat matkalta erityisesti Haminan sotahistoriallisia kohteita sekä alpakkatilaa. 

Alpakkatila osoittautuikin hitiksi koko perheen keskuudessa. Kesyt alpakat pitivät ihmisistä, ja Hietaset pääsivät myös silittelemään niitä. Merikeinun alpakkapuistosta löytyi myös vuohia ja pupuja. Hietasten perheessä on aiemmin ollut pupuja lemmikkeinä, joten ne olivat lasten näkökulmasta ehdoton vetonaula. 

“Kaikkiaan Merikeinun alpakkapuistossa saimme erittäin lämpimän vastaanoton, ja itse alue oli kotoisan idyllinen”, Aami kehuu.  

Saaristomaisema vie mukanaan 

Hietaset ruokailivat Tervasaaressa sijaitsevassa Taverna Tervanarussa, joka sijaitsee aivan meren äärellä. 

“Lapset tykkäsivät valtavasti Tervanarun hampurilaisista. Äidin näkökulmasta arvostin kovasti sitä, kuinka ihanaa ja ystävällistä koko Tervanarun henkilökunta oli. Kun kuljemme isona perheenä, palvelun laatu on meille se tekijä, joka ratkaisee tulemmeko uudelleen”, Aami kertoo. 

Tervasaaren laiturista Hietasten matka jatkui Ulko-Tammioon meriteitse. Ulko-Tammio on jatkosodan linnake, josta löytyy sekä sotahistoriaa että kaunista saariston luontoa. 

“Ulko-Tammiossa kiertelimme upeaa kalliomerirantaa. Joka suunnassa oli todella hienoja maisemia”, Aami kehuu. 

Kokonaisuudessaan Aami kehuu Haminaa turvallisen ja idyllisen tuntuiseksi kaupungiksi, jossa pienten lasten voisi olla hyvä varttua. 

“Jos olet menossa Loviisan asuntomessuille, ei missään nimessä kannata missata Haminaa!”, Aami vinkkaa. 

 

Visit Kotka-Hamina - Löytöretkeilijän Itärannikko