Kellopuhelin tuo Mari Valosaarelle mielenrauhaa koulujen alkaessa


Marin pojalla jo vuoden käytössä ollut Xplora-kellopuhelin antaa lapselle pari vuotta lapsuutta lisää. 

Mari Valosaaren poika lähtee koulutielle Xploran kellopuhelimen kanssa. Xploran kellopuhelin on ollut Marin pojalla Miolla käytössä jo yli vuoden ajan. 

”Tämä on ollut todella kätevä. Erityisen hyvänä pidän puhelimessa olevaa GPS-paikannusta, jonka ansiosta koulumatkojen taittaminen sujuu turvallisesti, ja tuo meille vanhemmille mielenrauhaa”, Mari kertoo.

Vanhemmat voivat seurata lapsen koulumatkoja sovelluksen kautta. Xplora täyttää GDPR-vaatimukset, joten lapsen sijaintia ei näe huoltajan lisäksi kukaan muu. Lisäksi vanhemmat voivat luoda sopivia turva-alueita sovelluksessa. Toiminnon kautta huoltaja saa ilmoituksen, jos lapsen reitti muuttuu tai hän poistuu turva-alueelta. 

Koulumatkoja turvaa osaltaan myös se, että Xploran kanssa lapsen huomio ja keskittyminen pysyvät ympäröivässä liikenteessä, älypuhelimen ruudun sijaan.  

Xploran kellopuhelimeen voi asettaa ”koulutilan” koulupäivän ajaksi, jolloin vain huoltaja voi ottaa tarvittaessa yhteyttä. Kellopuhelin toimii tavallisena kellona ja sallitaan myös useimmissa kouluissa luokkahuoneissa älypuhelimen sijaan.

”Älypuhelin on noin nuorelle ihan turha, ja niihin liittyy vanhemman näkökulmasta paljon negatiivisia juttuja. Näin vanhempana huolettaa myös kaikenlainen ikävä materiaali mille lapset voi altistua kun pääsevät nettiin omalla puhelimella”, Mari pohtii.

Rauhallisempi lapsuus 

Helposti ranteessa kulkeva kellopuhelin mahdollistaa sen, että lapsi voi keskittyä siihen tärkeimpään eli oikeaan elämään, mutta heihin saa silti yhteyden aina tarvittaessa. Älypuhelimien mahdollistama jatkuva moniajo voi vaikuttaa lapsen keskittymiskykyyn heikentävästi pidemmällä aikavälillä.

”Olen tosi onnellinen, että älypuhelimelle löytyy myös vaihtoehtoja perheen pienimmille”, Mari kertoo.

Kellopuhelimen myötä Mio ottaa mielellään yhteyttä serkkuihin, täteihin ja mummoihin, jolloin oma lähipiiri pysyy myös tiiviimpänä ja lapsella on turvalliset aikuiset lähellä.

Älypuhelimen hankinnan viivästyttämisellä voi olla merkittäviä vaikutuksia myös lapsen näön kehittymiseen, sillä älypuhelimen kirkkaan ruudun liiallinen tuijottaminen liian läheltä häiritsee silmien normaalia kehitystä.

Kellopuhelimella voit antaa lapselle pari vuotta lapsuutta lisää. Turvallista koulun alkua!

 

Xplora - Lasten kellopuhelin