Kesän kauneuden voi löytää lähes mistä vain – Anne Kukkohovi kertoo, kuinka hän nauttii Suomen kesästä


Huonoksi suomalaiseksi itseään kuvaileva Anne Kukkohovi rakastaa saaristo- ja järvimaisemia. 

Mökkeily on tärkeä osa monen suomalaisen kesäsuunnitelmia. TV-kasvo Anne Kukkohovi myöntää olevansa siksi ehkäpä huono suomalainen – Annella ei ole omaa mökkiä, eikä kesälomaakaan aina ehdi viettää kotimaassa. Anne kuitenkin vuokraa ajoittain mökkejä Järvi-Suomesta ja Helsingin tai Turun saaristomaisemista. 

“Pitkiä viikonloppuja on ihana viettää kauniissa saaristomaisemissa tai järven äärellä. Olen itse päätynyt siihen, että mökki on paljon helpompaa vuokrata kuin omistaa”, Anne sanoo naurahtaen. 

Kesä kaupungissa 

Kesäisin Anne viettää mielellään aikaa ystäviensä kanssa Helsingin luontokohteissa. 

“Helsingissä on todella upeita saaria, joihin on ihana tehdä päiväretkiä. Päiväretkille pakkaamme ystävien kanssa mukaan kesäisiä piknik-ruokia: salaatteja, hedelmiä, leipää ja muuta helppoa sekä kevyttä sormiruokaa”, Anne kuvailee. 

Päiväreissuille Anne nappaa mieluiten mukaansa hanapakkauksen viiniä, sillä se on kätevä kuljettaa ja jakaa ystävien kanssa. 

“Kesäreissujen suosikkini on Viña Albali Verdejo, joka on helppo ja kiva seurusteluviini – siis varma valinta jaettavaksi. Pidän kuivista viineistä, joiden maku on kuitenkin hedelmäinen ja pehmeä”, Anne vinkkaa. 

Viña Albali Verdejo on kuiva luomuvalkoviini, jonka hedelmäinen maku tuo mieleen keltaluumun, omenan ja persikan. Viña Albali Verdejo sopii hapokkuutensa ansiosta erityisen hyvin pikkusuolaisten, pastojen ja kalaruokien kanssa.

Annen viinivinkit kesän juhliin tai lahjaksi:

  • Alberto Nani Prosecco Extra Dry on kuiva luomuprosecco, jossa maistuvat päärynä ja persikka.
  • Voga Prosecco Rose Extra Dry on kuiva prosecco kauniissa pullossa. 
  • Hieman laadukkaampi kesäviini, Medusa Albarino, on pirteä ja hedelmäinen valkoviini. Medusa Albarino sopii kaikenlaisen piknik-ruoan kaveriksi. 
  • Viña Albali Verdejo -hanapakkaus on helppo ottaa mukaan, ja siitä riittää myös kavereille jaettavaksi.