Perinteinen juusto tuo uutta ilmettä Anne Kukkohovin juustolautaselle


Juustoleipä on monelle nostalginen perinneherkku, josta tulee mieleen mummola. Se taipuu kuitenkin vaivatta myös moderniin tai juhlavampaan tarjoiluun – vaikkapa juustolautasen tähdeksi.

TV-juontaja ja entinen malli Anne Kukkohoville juustoleipä on lapsuuden nostalginen ruoka, jonka hän muistaa jo isovanhempiensa kahvipöydistä. 

“Oma isoäitini söi sitä kahvin seassa. Me lapset kipattiin päälle kasa sokeria ja ongittiin pehmeitä herkkupaloja lusikalla suuhun”, Anne naurahtaa. 

Juustoleipä sopii erinomaisesti myös juustotarjottimen tähdeksi. Annen juustoleipälautaselle kuuluvat ainakin Vaalan Juustolan Erätuli-juustoleipä sekä Haapalan maalaisjuustoleipä. Niiden lisukkeena toimivat pähkinät, perinteinen lakkahillo ja karpalot. Juustoleivän dipeiksi sopivat myös modernimmat suolakinuski sekä viikunahillo. 

“Juustoleivän kanssa toimivat oikeastaan kaikki juustolautasten klassikot. Lisukkeita voi vaihdella sesonkien mukaan: kesäisin juustoleivän kylkeen sopivat esimerkiksi sesongin marjat”, Anne neuvoo.

Vain taivas on rajana 

Juustoleipä on erityisen toimiva sen miedon maun ja monipuolisuuden ansiosta. Juustoleipä taipuu myös leivontaan ja ruoanlaittoon.

“Olen tähän asti tykännyt syödä sen joko perinteisesti kermavaahdon ja lakkahillon tai suolaisen kinuskin kanssa, lämmitettynä. Löysin kuitenkin Vaalan Juustolan sivuilta reseptejä, jotka kuulostavat todella hyviltä! Jos en juuri nyt asuisi kotihotellissa, ne menisivät ehdottomasti testiin – onneksi juustoleivästä voi nauttia myös sellaisenaan”, Anne naurahtaa. 

 

Tutustu juustoleipäresepteihin täällä!