Poliisimuseon Väritetty Totuus -näyttely avasi Varpu Hintsaselle oven mielenkiintoiseen maailmaan


Tampereen Poliisimuseon erikoisnäyttelynä on tällä hetkellä taiderikoksien jännittävää maailmaa esittelevä Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa. Mielen ammattilainen Varpu Hintsanen koki, että näyttely piti otteessaan. 

 

Varpu tunnustaa käyneensä museossa viimeksi kouluaikoina, mutta Poliisimuseo on ollut käyntikohteiden listalla.

– Olen ajatellut, että museot eivät ole juttuni. Poliisin ammatti oli kuitenkin toinen uravaihtoehtoni, joten tämä on herättänyt kiinnostuksen. 

Taiderikoksia eri näkökulmista esittelevään Väritetty totuus -näyttelyyn perehtyivät innolla sekä Varpu että hänen 16-vuotias tyttärensä.

– En tiennyt, miten paljon taiderikoksiin liittyy. Väärentämisen lisäksi rikolliset näkevät valtavasti vaivaa taustatarinoiden kehittämisessä, Varpu kertoo. 

Varpun silmät avautuivat myös rikosten yleisyyden suhteen. Väärennökset eivät ole vain sijoittajien tai museoiden ongelma. 

– Kauppiaat ajelevat ympäri Suomea, kyselevät asiakkaiden taidemieltymyksiä ja yllättäen parin viikon kuluttua toivottu taulu löytyykin, hän nauraa.

Kokeile koko perheen voimin 

Museossa on panostettu osallistavuuteen. Väritetyssä totuudessa voi kuunnella rikollisten puhelinkeskusteluja ja lukea kuulustelupöytäkirjoja.

– Perusnäyttelyssä pääsee istumaan esimerkiksi maijaan, Varpu mainitsee. 

Museosta löytyy nurkka lapsille ja Varpun mielestä museo on hyvä kohde koko perheen reissulle. 

– Poliisin työ kiinnostaa ihmisiä ja tarinat vievät mukanaan, hän summaa.  

Ilmainen ja kaikille avoin Poliisimuseo esittelee Suomen poliisin historiaa ja toimintaa keskiajalta nykypäivään. Museo on avoinna ti–pe 10–15 ja la 12–17. Esillä perusnäyttely Poliisi paikalla! sekä Väritetty totuus  ̶  Taiderikoksia Suomessa, johon voi tutustua 16.12.2023 saakka. 

poliisimuseo.fi