Anniina Raittinen uskoo, että hyvältä tuntuvat valinnat johdattavat kohti oikeaa ammattia


On aika harvinaista, että nuorena tietää takuuvarmasti mitä haluaa ja voi lähteä suoraan sitä kohti. Sen takia tein omien opiskelujeni suhteen valintoja, jotka tuntuivat siinä hetkessä hyvältä, vaikka en ollut vielä aivan varma tulevasta ammatista. 

Tanssin kautta kokonaisvaltainen hyvinvointi ja ennaltaehkäisevä ote terveyteen olivat jo iso osa elämääni. Sen kautta terveysala tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Minulla oli kuitenkin pari eri vaihtoehtoa, joita hain. Kun pääsin Diakiin opiskelemaan terveydenhoitajaksi, lähdin opinnoissa liikkeelle vähän tunnustellen, mutta iloisena.  

Diakissa minua kiinnosti erityisesti mahdollisuus monimuoto-opiskeluun. Tein samalla myös tanssiopetuksia ja sain monimuoto-opintojen avulla yhdistettyä hyvin työt ja opiskelut. Osasin myös odottaa, että isossa koulussa olisi laadukas oppimisympäristö. 

Neljän vuoden opiskelut olivat aikamoinen puristus ja työtunteja tuli käytettyä paljon. Haastavimpia paikkoja olivat opiskeluun kuuluvat monet harjoittelut, mutta samalla ne opettivat eniten, ja avasivat myös ovia työpaikkoihin. Ilman harjoittelua en olisi myöskään tullut ajatelleeksi työterveyttä mahdollisena vaihtoehtona tulevaisuuteen. 

Muistelen kouluaikoja todella lämmöllä. Sain ystäviä, opettajat olivat hyviä ja kurssit mielekkäitä. Koin myös, että sain onnistumiskokemuksia ja osaamisesta aidosti palkittiin. Itseopiskelussa toki tarvitaan myös hyvää omaa intoa ja orientoitumista. 

Valmistuin 2018 ja aloitin työt välittömästi. Näissä opinnoissa nopea työllistyminen onkin yksi hyvistä puolista. Minulla oli tosin muutenkin aina uskoa siihen, että innokas oppija ja hyvä tyyppi saa aina töitä. 

Paras anti työelämälle opinnoista on ollut itse tietotaidon lisäksi itseluottamus. Kukaan ei tietenkään ole koskaan täysin valmis ja oppimisprosessit ovat jatkuvia, mutta koulusta voi saada luottoa siihen, että pärjää aina. 

Jos Diak on harkinnassa, kannattaa mennä rohkeasti uutta kohti ja hakea. Itse koen, että varsinkin sitten, kun on pompannut opinnoista työelämään, ymmärtää miten paljon opiskelu kannattaa.

www.diak.fi