Tarramonsterin nimikointitarroilla lapset löytävät tavaransa helposti


Kaksi ensimmäistä lastamme ovat aika järjestelmällisiä, mutta nyt kolmannen kohdalla tavaroita onkin yhtäkkiä alkanut häviämään. Olemme siis vähän uuden edessä tämän osalta. 

Meille on tosi tärkeää, että lapset oppivat huolehtimaan omista tavaroistaan ja arvostamaan niitä. Lapsille ei automaattisesti osteta uutta hukkuneen tilalle ja meillä on sellainen ajatusmaailma, että koulussa me emme enää puutu lasten tavaroihin. 

Tarramonsterin nimikointitarrat ovat yksinkertainen tapa merkata lasten vaatteet ja tavarat niin, että lapsen on helpompi pitää niistä huolta. On tosi kivaa, että tarrat voi suunnitella itse ja valikoima on laaja. Tarrojen valinnan voi tehdä lapsille mielekkäänä, hauskana tehtävänä, vähän tarrakirjan tyyppisesti. Meillä päädyttiin lopulta valitsemaan kuitenkin valmiita paketteja, koska niistä löytyi niin mieluisia kuvavaihtoehtoja.

Nimikointihan ei normaalisti ole mitään herkkua lapsille tai aikuisille. Tussilla nimikointi on hirveän hankalaa, lappuun ei meinaa mahtua nimi, aina on vääränlainen kynä käytössä, eikä nimi kestä pesussa. Lapsen on myös nopeampaa tunnistaa tavaransa kuvasta, kuin tutkia nimeä lapussa.  Nyt kun olemme nimikointia tehneet, olemme samalla voineet miettiä yhdessä lasten kanssa myös sitä, mitkä tavarat ovat sellaisia, jotka häviävät helposti. 

Meillä kierrätetään tosi paljon ja melkein kaikki lasten vaatteet ovat kirpputoreilta. Tavarat kiertävät jo oman poppoon kesken ja loput menevät eteenpäin kierrätettäväksi – tosin esimerkiksi poikien housuista ja hanskoista ei yleensä jää oikein mitään jäljelle. Kierrättämisen takia onkin hyvä, että Tarramonsterin tarran saa myös irrotettua helposti, kun seuraava ottaa vaatteen käyttöön. 

Tarramonsteri on kotimainen perheyritys. Tämä on asia, johon kiinnitän paljon huomiota. Olen itse yrittäjäperheestä ja sitä olemme mekin nykyään, joten jo sana perheyritys on lähellä sydäntä.

Tutustu Tarramonsterin valikoimaan ja tilaa osoitteessa www.tarramonsteri.fi