Tämä lihalta maistuva vegaani tuote on uusi hitti Suvi Hartlinin perheessä


Proteiinipitoiset Santun Seitanin lihankorvikkeet taipuvat yllättävän moneen – helposti!

Radiojuontaja Suvi Hartlin noudattaa kasvispainotteista ruokavaliota. Kotikeittiöönsä hän valitsee usein lihankorvikkeita, sillä ne maistuvat lapsiperheessä kaikille. Santun Seitanin kasvipohjainen Vegekebab onkin jo Suvin keittiön luottotuote.

“Käytämme kebab-siivuja lämpimiin ruokiin kuten kastikkeisiin. Koska vegekebabia ei tarvitse kypsentää erikseen, se on tosi helppokäyttöistä myös arjessa”, Suvi kertoo.

Santun Seitan on vegaanisia lihankorvikkeita valmistava, viisi henkilöä työllistävä pienyritys, jonka tuotteet valmistetaan käsityönä Tammisaaressa. Pienuudestaan huolimatta yrityksen tuotteet ovat niittäneet järjestäen voittoja lihankorvikkeiden makutesteissä.

“Santun Seitanin tuotteet ovat aidosti maukkaita! Arvostan myös sitä, että tuotteet ovat niin proteiinipitoisia”, Suvi kehuu. 

Santun Seitanin viimeisimmät hitit ovat seitanpohjaiset salami- ja pepperonimakkarat, Vegvurstit®️, joista some kohisi koko viime vuoden. Nyt makkarat ovat rantautumassa ravintoloiden listoille ja turistit tiedustelevat tuotteen saatavuutta omasta kotimaastaan. Mutta mikä ihmeellisintä, myös paatuneimmat lihan rakastajat kehuvat tuotetta lähes autenttiseksi. 

“Vegvurstin siivut toimivat tosi hyvin pizzan päällä, tai ihan sellaisenaan vaikka leivän päällä leikkeleen tilalla”, Suvi vinkkaa.

Santun Seitan on perustettu 2018, mutta tarina juontaa juurensa 90-luvun lopun kotikeittiöön. Veganismista innostunut Santtu myi seitania aluksi kotimyyntinä, mutta kun ostajia alkoi ilmaantumaan naapurikaupungeista asti, oli aika kokeilla yrittäjyyttä.

Käyttövinkit Vegvurstille:

  • Viipaloi ohuiksi siivuiksi pizzan tai lämpimen voileipien päälle
  • Suikaloi ja paista peini paistopinta, jonka jälkeen lisää osaksi pastakastiketta
  • Viipaloi tai kuutioi tapaslautasen yllättäjäksi
  • Leikkaa suuria siivuja ja paista reilussa öljyssä pekonin tapaan aamupalasämpylän väliin

Lisää reseptivinkkejä löydät osoitteesta santunseitan.com!

Santun Seitanin tuotteet löydät K- ja S-kaupoista. Kurkkaa huhtikuun loppuun mennessä Suvi Hartlinin Instagram-tililtä (@suvihartlin) arvonta, josta voit voittaa 100 euron lahjakortin K-kauppoihin!

 

 

Santun Seitan - 20 vuoden kokemuksella kasvisruoasta