Ihastuttava rieskapohja yllätti Rita Niemi-Mannisen monipuolisuudellaan


Oululaisen perheleipomon Putaan Pullan loihtimissa kaurarieskoissa maistuu rakkaus. Kotimaisista jauhoista tehdyt kaurarieskat taipuvat moneen.

Hyvinvointialan yrittäjä ja TV-persoona Rita Niemi-Manninen on nuoren lapsen äitinä helpon arkiruoan asiantuntija. Putaan Pulla on suunnitellut Kantti-rieskansa helpoksi ja nopeaksi pohjaksi, jonka käyttötavoissa vain mielikuvitus on rajana.

“Nämä on älyttömän hyviä ja helppokäyttöisiä! Mun ensireaktio oli vau, miten hyvää, kun maistoin näitä rieskoja ensimmäistä kertaa”, Rita kehuu.

Nelikulmion malliset rieskat on helppo rullata, eikä rieska halkeile rullatessa. Rita sanoo rieskan olevan riittävän ohut ja notkea, että rullat pysyvät myös kasassa ilman vaikkapa cocktail-tikkuja.

Kaurarieska on mukavaa vaihtelua ruisleivälle, jota Niemi-Mannisen kotona yleensä kuluu paljon. Rita kehuu rieskojen lempeää kauran makua, joka maistuu varmasti myös perheen pienimmille. 

“Tämä ei ole sellaista vehnähöttöä, vaan pitää nälkää! Myös siksi nämä ovat tosi hyvä vaihtoehto eväsrasiaan tai välipalana”, Rita sanoo.

Rieskaa illalliseksi? 

Rita vinkkaa, että rieskoista saa helposti ruokaisankin vaihtoehdon käyttämällä täytteenä esimerkiksi tonnikalaa tai kanafileitä yhdistettynä tuorejuustoon ja kasviksiin.

“Näihin voi tosin kyllä laittaa oikeastaan mitä vaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Mä testasin esimerkiksi ensimmäisenä valkosipulilevitettä, kinkkua ja salaatinlehtiä, koska niitä sattui olemaan jääkaapissa valmiiksi”, Rita kertoo. 

Monipuolista rieskaa voi käyttää myös lämpimpien ruokien pohjana –  vaikkapa tortillaletun sijaan tai jopa pizzapohjana. 

“Jos rieskoista tekee pizzoja vaikka illanvieton eväiksi, niistä on tosi helppoa leikata ruutuja tarjoilua varten, koska rieska on valmiiksi sen mallinen”, Rita vinkkaa. 

Käyttövinkkejä Kantti-rieskoille:

  • Rullina
  • Tortillalettuna
  • Pizzapohjana
  • Pehmeänä tacokuorena 
  • Hodarisämpylänä 
  • Voileipäkakun kerroksina
  • Voileipänä (täytä puolet rieskasta, ja käännä toinen puolikas täytteiden päälle)