Nooralotta Neziri pitää huolta vaatteistaan Heinävedellä tehdyllä pyykinpesunesteellä


Nooralotan suosima hajusteeton LV Sport pesee urheiluvaatteet raikkaan puhtaiksi myös matalissa lämpötiloissa.

 

Pyykkivuoret eivät ole olympiaurheilija Nooralotta Nezirin kotona kovin harvinainen näky. Ammattiurheilijan ja hänen puolisonsa kotona pyykkiä kertyy lähinnä urheiluvaatteista.

“Suurin osa mun vaatteista on muutenkin urheiluvaatteita, eli pidän niitä usein myös vapaa-ajalla”, Nooralotta kertoo. 

Varsinkin pidempien reissujen päätteeksi pyykättävää riittää. Ajoittain pyykkiä kertyy tavallisessa arjessakin, vaikka Nooralotta pyrkii säännölliseen pyykkirytmiin.

Tekokuitujen huollossa täytyy huomioida pesulämpötila

Urheiluvaatteiden pesussa pyykinpesunesteellä on merkitystä. Suurin osa urheiluvaatteista sisältää tekokuituja, jotka eivät kestä korkeita pesulämpötiloja. Pyykin täytyy siis puhdistua myös viileässä vedessä. Suositeltu pesulämpötila onkin yksi Nooralotan tärkeimpiä kriteereitä pyykinpesuaineen valinnassa. 

“Suositellut pesulämpötilat on ehkä tärkein juttu, jota katson pesuainetta valitessa. Pesuaineen täytyy saada vaatteet puhtaiksi myös kolmenkympin pesussa”, Nooralotta sanoo. 

Pyykinpesuneste voi olla myös arvovalinta

Huolehtimalla urheilutekstiileistä ne pysyvät hyvinä pidempään. Jo pinttynyttä hien hajua on vaikea poistaa vaatteesta, joten

 ennaltaehkäisevä pesu on urheiluvaatteiden kunnon ylläpidossa tärkeää. LV Sport ehkäisee hien hajun pinttymistä vaatteisiin. Nooralotta lahjoittaa säännöllisesti eteenpäin sellaisia urheiluvaatteita, joita hän ei enää käytä.

“Myös siksi haluan pitää hyvää huolta urheiluvaatteista, koska haluan antaa laadukkaita vaatteita eteenpäin”, Nooralotta sanoo. 

LV Sportin tuotannossa ja pakkauksessa on huomioitu myös ekologinen näkökulma. LV Sport valmistetaan Bernerin tehtaalla Heinävedellä, ja se pakataan kierrätettävään muoviin. 

“Suosin suomalaisia tuotteita aina, kun se on mahdollista. Kierrätettävyys on myös mulle tärkeää, koska muoviroskaa tuntuu tulevan niin älyttömästi. Kierrättämällä tulee hieman parempi omatunto, kun kannan oman pienen korteni kekoon ympäristön hyväksi”, Nooralotta kertoo. 

 

 

Tutustu LV Sport -pyykinpesuaineeseen täältä!

Medialle - LV