Urheilija Leo-Pekka Tähti kokee, että taksimatkustamisen tulee olla positiivinen kokemus jokaiselle


Urheilija ja pyörätuolikelauksen moninkertainen paralympialaisvoittaja Leo-Pekka Tähti kokee, että taksimatkustamisen tulee olla kaikille liikuntarajoitteisille sujuva vaihtoehto. Tähti itse luottaa Keskustaksin Kela-kyyteihin, koska palvelu on aina varmaa. 

Keskustaksi Oy tarjoaa taksipalveluita usealla alueella. Yritys toimii Kela-kyytien välityskeskuksena Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Lisäksi se välittää Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa ja Keski-Suomessa Sote-kyytejä. Myös tavalliset taksikyydit kuuluvat palveluihin Etelä-Pohjanmaan alueella.  

Satakunnassa asuva Leo-Pekka Tähti käyttää Keskustaksin Kela-kyytejä ja taksin käyttäminen on hänelle luontevin vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun oma auto on väliaikaisesti poissa käytöstä. 

– Taksi on yksinkertaisesti helpoin valinta seuraavaksi tavaksi päästä kätevästi määränpäähän. 

 

Liikuntarajoite asettaa suuremmat vaatimukset taksipalvelulle

Leo-Pekalla on todella paljon kokemusta taksien käytöstä jo kouluajoilta, joten hänelle on selvää, mitä asioita kyydeissä on syytä korostaa. 

Liikuntarajoitteisena hän kiinnittää erityistä huomiota taksipalvelun laatuun. 

– Tärkeintä on aina luotettavuus ja turvallisuus. Nykyään kiinnitän paljon huomiota myös siihen, että auto on tilava ja tilataksin saa helposti. Pyörätuolin täytyy mahtua kyytiin ja välillä mukana saattaa kulkea myös esimerkiksi kilpailuvälineitä. 

 

 

Mukavaa matkantekoa kuskin kanssa

Leo-Pekalle myös asiakaspalvelun laadulla ja kuljettajan ammattitaidolla on väliä. 

– Taksin ajaminen on palveluammatti, joten toki kuljettajan panoksellakin on oma osuutensa. On plussaa, jos kuljettaja osaa mennä asiakkaan fiiliksen mukaan ja häneltä sujuu yhtä lailla hiljaisuudessa matkustaminen kuin jutustelu. 

 

Keskustaksin Kela-kyytien asiakaspalvelusta Leo-Pekalla on ainoastaan positiivista sanottavaa.

– Palvelu on hyvää, eikä taksi jätä koskaan pulaan. Tämä on tärkeää paitsi itselleni myös kaikille liikuntarajoitteisille, koska julkiset liikennevälineet voivat usein olla vaikeasti saavutettavissa. Jokaisella tulisikin olla tunne, että taksi on luonteva tapa matkustaa.