Viivi Altonen pääsi tutustumaan päiväkodin iloiseen arkeen


Malli ja juontaja Viivi Altonen kävi kokeilemassa työtä Tampereen varhaiskasvatuksen Linnainmaan päiväkodissa. Hän ilahtui päiväkodin rennosta ja mukavasta työilmapiiristä. 

 

Varhaiskasvatusta voidaan järjestää päiväkodeissa, perhepäivähoidoissa ja avoimena varhaiskasvatustoimintana, kuten esimerkiksi kerho- ja leikkitoimintana. Varhaiskasvatus tukee perheitä ja on heidän apunaan kasvussa ja kehityksessä. Tampereella on yli 8000 lasta päiväkodeissa ja henkilöstöäkin on yli 2000. Kyseessä on siis merkittävä yhteiskunnallinen palvelu. 

– Suuri osa lapsista viettää ison osan päivästään päiväkodissa, joten on tärkeää, että siellä todella välitetään lapsista ja heidän hyvinvoinnistaan, toteaa Viivi Altonen, joka pääsi tutustumaan Linnainmaan päiväkotiin. 

Viiville päiväkotivierailu toi mukanaan iloisia yllätyksiä ja oivalluksia. 

– Minut otettiin heti osaksi ryhmää, pääsin istumaan taukotilaan, haettiin kahvit ja aloimme käymään päivää läpi. Kun työ on menevää, on tärkeää, että ilmapiiri on rento, hän kertoo kokemuksestaan. 

Viivi arvostaa myös sitä, että uusien työntekijöiden vastaanottamiseen panostetaan erityisesti. 

– Muutaman päivän aikana ehti tulla fiilis, että työntekijät pääsevät aloittamaan kannustavassa hengessä. 

 

   

 

Lasten osallisuus tekee työstä mielekästä

Tärkeää Viivin mukaan on myös, se että lapset pääsevät itse tekemään ja olemaan aktiivisia eri tavoilla jokaisena päiväkotipäivänä.

– Linnainmaalla seiniä koristavat lapsien tekemät taideteokset ja jo ensimmäisenä päivänä pääsimme tekemään yhdessä vadelmahilloa! 

Lapset innostuvatkin mukaan tekemään monenlaista, kun henkilöstö on osaavaa, sitoutunutta ja välittävää. Merkittävää on myös, että henkilökunnan työhyvinvoinnista ja -viihtyvyydestä pidetään huolta, jotta työssä myös jaksetaan.

Viivin mukaan työviihtyvyys näkyy Linnainmaalla selvästi. Työ päiväkodissa voisikin olla hänelle mukavaa vaihtelua toistekin. 

 – On ollut ihanaa olla päiväkodissa – tulen mielellään useamminkin, hän summaa.