WD-40 monitoimiaine on Esko Eerikäisen luottotuote


WD-40 on monitoimiaine, jolla on tuhansia käyttökohteita. Radiojuontaja Esko Eerikäinen arvostaa paitsi sen sopivuutta moneen kodin puuhaan, mutta myös sen helppokäyttöisyyttä.  

 

Esko Eerikäiselle on tärkeää, että kodin pienemmät jutut voi hoitaa ilman ammattiapua.   

– Haluaisin tosi mielelläni tehdä enemmänkin kodin fiksailua, mutta välillä tuntuu, että päivät eivät yksinkertaisesti riitä. Pieniä juttuja teen kuitenkin mielelläni. Jos en osaa jotain, yritän oppia aina, kun joku tulee tekemään huoltohommia kotiin. 

Pieniin fikseihin Esko käyttää yleensä WD-40 monitoimiainetta, jota on helppoa käyttää useisiin eri kohteisiin. Tuotteella voi esimerkiksi puhdistaa öljyä ja likaa, voidella saranat ja liukuovet, irrottaa kiinnijuuttuneet mutterit tai sitkeästi pintaan jumahtaneet tarrat ja suojata metallipinnat ruosteelta.

 

 

-Nyt kun talvi alkaa olla ohi, WD-40 monitoimiaine on tosi erinomainen tuote ruosteisten pintojen puhdistukseen ja ruosteen poistamiseen. Samalla kun tuote irrottaa ruostetta se myös suojaa metalliset pinnat tulevalta ruostumiselta. Minulla on esimerkiksi sähköscootti ulkona, jonka pinta on päässyt vähän ruostumaan ja tämä on oiva apu siihen. Yhtä lailla myös maastopyörä huolletaan samalla tuotteella.

Eskolla on menopeleistä lisäksi moottoripyörä, joka laitetaan kesäkuntoon WD-40 monitoimiaineen avulla. Erityisen tärkeää Eskolle on suojata prätkä ruosteelta, kun ajokausi alkaa.

Keväthuoltoon ulkona ja sisällä

Kun lumet lähtevät, on aika huoltaa myös ulkokalusteet. 

– Esimerkiksi pihakeinun metalliset joustinosat on helppo puhdistaa ja voidella WD-40 monitoimiaineen avulla varsinkin kun tässä tuotteessa on helppokäyttöinen Smart Straw -pillijärjestelmä, jonka avulla suihkeen voi kohdistaa juuri oikeaan, haluttuun kohtaan.

Sisätiloissa Esko käyttää WD-40 monitoimiainetta saranoiden voiteluun ja puhdistukseen. Myös rasvaiset sormenjäljet esimerkiksi rosterisesta jääkaapin ovesta lähtevät sillä kätevästi.

 

 

Eskon mielestä tuotteessa on hyvää paitsi sen toimivuus myös pullon helppokäyttöisyys. Smart Straw -pillijärjestelmän avulla tuote osuu varmasti kohdilleen ja mikäli kaipaa laajempialaista voitelua, voi pillin jättää alas, jolloin suihke leviää tasaisesti isommalle alueelle. Tuotteesta on saatavilla myös näppärä, taivuteltavalla metallipillillä varustettu versio. WD-40 Flexible on koostumukseltaan täysin samaa ainetta kuin legendaarinen WD-40 monitoimiaine, mutta sen innovatiivinen, taivuteltava metallipilli mahdollistaa voitelun muutoin vaikeasti tavoitettaviin kohteisiin.

 

 

– Tämän tuotteen olisi syytä löytyä jokaisesta siivouskaapista. Keittiöön ja kylppäriin löytyy vaikka mitä siivoustuotteita, mutta kun pitäisi fiksaa esimerkiksi narisevia saranoita tai huonosti liukuvaa liukuovea tai vaikkapa puhdistaa ja suojata takorautaisia pihakalusteita niin siinä miettiikin sitten sopivaa ainetta. Tätä on helppo käyttää juuri näihin haastavampiin tapauksiin, hän toteaa. 

– Tuote ei sotke, eikä sitä ole pitkin poikin joka paikassa. Varsinkin WD-40 Flexiblen taivuteltavan metallipillin avulla tavoitat ne vaikeimmatkin alueet ja saat hyvän, tarkasti kohdennetun suihkeen, joten tuotetta uskaltaa käyttää vaikeammissakin paikoissa, Esko summaa. 

 

Lue lisää WD-40 brändistä täältä!

WD-40 Suomi myös Instagramissa