HEIROLin laadukkaat paistinpannut ovat PFAS-vapaita


Keittiömestari Hans Välimäki tekee ruokansa kotimaisen HEIROLin pitkään pintansa pitävissä pannuissa ja kattiloissa. 

 

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki pyörittelee pannulla italialaisia lihapullia.

– Välimerellisyys tulee näihin pulliin mausteiden kautta. Parmesaanin lisäksi näissä on paljon valkosipulia, cayannepippuria ja kapriksia. 

Osansa työstä tekee HEIROLin hiiliteräspannu. Hiiliteräs on metalliseosta, joka on tunnettu erinomaisesta lämmönjohtavuudestaan, kyvystä lämmetä tasaisesti ja kestävyydestään. 

 

– Tämä paistinpannu on yllättänyt minut positiivisesti. Tällainen pannuhan vain paranee käytössä, mutta sitä pitää muistaa hoitaa oikein. 

Välimäki tekee ruokaa kotona ihan yhtä mielellään kuin kuka tahansa muu kotikokki, vaikka työpäivä olisikin jo sisältänyt tunteja ruuan valmistamista. 

– Rehellisesti, tykkään siitä vielä silloinkin. Kun tekee itse ruuan, siitä saa juuri sellaista kuin haluaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oma suunnittelu näkyy myös hänen marraskuussa 2023 avaamassa helsinkiläisravintola The Rookissa, jossa yhdistetään perinteistä brittiläistä pubiruokaa ranskalaiseen keittiöön. 

– Ruoka on siellä tosi hyvää. Tiedän sen, koska itsekin syön siellä! 

Kotonaan Hans Välimäki käyttää HEIROLin keittiövälineitä. 

HEIROL on suomalainen 33-vuotias perheyritys, joka valmistuttaa ja maahantuo keittiövälineitä niin ruuanlaittoon kuin leivontaankin. Yritys on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalainen yritys, joka on sitoutunut PFAS-vapaaseen tulevaisuuteen. Kyse on pinnoitekemikaaleista, jotka ajan mittaan kertyvät ihmisiin ja ympäristöön luoden vakavia terveysuhkia. EU harkitsee näiden ikuisiksi kemikaaleiksi nimettyjen aineiden täyskieltoa muutaman vuoden sisällä.

– Vanhan paistinpannun tilalle voi napata vaikka tällaisen hiiliteräspannun! Se on niin laadukaskin, että voisi siirtyä kotoa myös ravintolani ammattilaisten työvälineeksi.

 

Tutustu HEIROL-tuotteisiin:

www.heirol.fi/shop