Anne Kukkohovi toivoo, etteivät suomalaiset luopuisi toivosta


Lainaraha voi olla tarkkaan harkittu vaihtoehto omien unelmien rahoittamiseen – tai se voi olla ratkaisu yllättävään haasteeseen.  

Raha-asiat eivät kenelläkään mene koko elämän ajan täysin suunnitellusti, ja välillä lainarahaan turvautuminen voi olla ainut vaihtoehto. Laina voi olla myös tarkkaan harkittu ratkaisu omien unelmien rahoittamiseen. 

Yrittäjä ja entinen malli Anne Kukkohovi ymmärtää hyvin, miksi lainaan saatetaan turvautua. 

“Kenelle tahansa, varsinkin yritteliäille ja paljon tekeville ihmisille kuten itselleni, voi sattua yllättäviäkin haasteita, jotka ratkaistaan lainalla. Yhteiskunta ei kuitenkaan toimi ilman yrittäjiä ja toivon, etteivät suomalaiset yrittäjät luovu toivosta tässäkään maailmantilanteessa, vaikka haasteita osuisi omalle polulle”, Anne sanoo.

Lainojen hoidolla voi säästää suuriakin summia 

Maailma on ollut myllerryksessä muutaman viimeisen vuoden, ja elinkustannusten odotetaan jatkavan nousua. Anne arvelee, että lainojen järkevä hoito voi olla monelle yksi keino säästää arjen menoissa. Lainojen yhdisteleminen on Annelle itsellensäkin tuttua yritysmaailman kontekstista. 

“Kannattaa miettiä kuinka omia lainoja hoitaa. Jos lainoja on useampia, ne kannattaa yhdistää. Pienistä puroista kertyy kuitenkin äkkiä suurempi määrä turhia maksuja”, Anne huomauttaa. 

Lainojen yhdistelyssä on useita hyötyjä. Suuremmassa lainassa yleensä edullisempi korko, ja kuukausittaiset tilinhoitokulut maksetaan vain yhdestä lainasta. Yhtä lainaa on myös helpompi hoitaa, kun muistettavana on vain yksi eräpäivä ja maksu. Lainojen yhdistäminen usein pienentää myös kuukausierää, ja rahalaitokset tai pankit voivat tarjota pidempää maksuaikaa lainalle.

Anne suosittelee lainojen yhdistelyyn suomalaista Rahalaitosta, joka on kilpailuttanut lainatarjouksia suomalaisille jo yli 11 vuotta. 

 

Tutustu Rahalaitoksen palveluihin täältä!