Varpu Hintsasen kodin näyttävin sisustuselementti on paikallista käsityötä


Kaikki Gradon portaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Askelmat valmistetaan Gradon omalla verstaalla Pirkkalassa.

Mielen ammattilainen ja kirjailija Varpu Hintsanen on miehensä Samin kanssa juuri saanut valmiiksi kotinsa rakennusprojektin Pirkanmaalla. Luonnonmaisemiin noussut jylhä kivitalo on huolella suunniteltu juuri Hintsasten näköiseksi kodiksi. Myös kodin keskellä toiseen kerrokseen nousevat rappuset valittiin tarkkaan.

“Uudessa kodissa rappuset ovat niin sanotusti paraatipaikalla, keskellä taloa. Pitkään katselin netistä erilaisia portaita ja lopulta jäi vain yksi vaihtoehto, Grado. Heidän portaansa ovat minusta itsessään kuin sisustuselementtejä”, Varpu kuvailee.

Unelmien portaikossa yhdistyy tammi ja metalli

Varpu tutustui Gradon portaisiin ja valikoimaan Gradon showroomissa Tampereella, missä porrasvaihtoehtoja pääsi ihastelemaan lähempää.

“Kävimme läpi erilaisia porrasmalleja ja hyvin nopeasti valinta olikin selvä. Meille tulisi Kide-portaat – tammiaskelmilla, mustalla teräsrungolla ja lasikaiteilla”, Varpu kuvailee. 

Kide-portaat edustavat pelkistettyä, modernia designia. Kide-portaissa ei ole mitään näkyviä kiinnikkeitä, kuten ruuveja tai pultteja. Elämää kestävissä, laminoidusta turvalasista valmistetuissa lasikaiteissa ei myöskään ole lainkaan kaidetolppia. 

“Asennusvaiheessa sain myös nähdä, kuinka millintarkkaa työtä sekä Gradon asentajat että puusepät ovat tehneet meidän portaidemme eteen. Nämä ovat aivan upeaa käsityötä”, Varpu sanoo.

Hintsasille valikoituneen portaikon askelmat ovat massiivitammea, jotka on viimeistelty liukuesteurilla turvallisuuden vuoksi. 

“Tammiset askelmat ovat ylellisen paksut ja tukevat. Loivat askeleet tekevät portaista myös helppokulkuiset, jopa meidän portaita arkailevalle koiralle!”, Varpu kertoo.

Portaikon kauneus ihastuttaa

Lisäturvallisuutta sekä näyttävyyttä portaisiin saatiin porrasaskelmien alalaitoihin asennetuilla LED-valoilla. 

“Uudet portaamme ovat jokaista piirtoa myöten täydelliset. LED-valotkin ovat yhtä tyylikkäät rappusta ylä- tai alapuolelta katsottuina. Olemme täydellisen tyytyväisiä sekä portaisiin että Gradoon tässä projektissa”, Varpu kehuu.

 

 

Teräsportaat - Oulun porrastalo