Voiko eläkehyöty lisätä Suomen vetovoimaa kansainvälisessä rekrytoinnissa? Juho Toivola vastaa


Rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon asiantuntija Juho Toivola arvioi, voiko ryhmäeläke olla vetovoimatekijä ulkomaisten osaajien silmissä.

”Miksi ette jo tee kansainvälistä rekryä?”, Juho Toivola aloittaa. 

Juhon kokemuksen perusteella kansainvälisen rekrytoinnin pakollisuus huomataan usein vasta siinä vaiheessa, kun ongelmat kriisiytyvät.

”Ympäri Suomea löytyy jo tehtaita, jotka on suljettu työvoimapulan vuoksi. Yllättäen myös sote-alalla keskustelu käy kuumana”, Juho selventää. 

”Me ei Suomessa voida elää utopiassa, jossa käytettäisiin aina ja ikuisesti pelkästään suomalaista työvoimaa. Kansainvälinen rekry tulee olemaan tulevaisuuden tapa, ja eläkkeen kaltaiset hyödyt on opeteltava selittämään ulkomailta tuleville osaajille”, Juho sanoo. 

Suomalaisten yritysten täytyy panostaa siihen, että ne näyttäytyvät ulkomaisille osaajille vetovoimaisina

”Suosittelen huomioimaan myös ryhmäeläkkeen kaltaiset vetotekijät”, Juho mainitsee.

Ryhmäeläke on yrityksen ottama ylimääräinen eläkevakuutus, joka voi nostaa työntekijän tulotasoa eläkeaikana ja tuo joustavuutta eläkkeen aloittamisen ajankohtaan. Ryhmäeläkeasioissa kannattaa kääntyä Henki-Fennian puoleen. 

”Osana kv-rekryä yrityksellä kannattaa olla käytössä “näin Suomi toimii” -tyyppinen infopaketti, jossa käydään läpi esimerkiksi verotuksen ja eläkejärjestelmän kaltaisia asioita. Erityisesti jos tehdään relokaatiota edellyttävää rekryä, riittävän tiedon tarjoaminen on hyvä käytäntö jo rekryvaiheessa – ei vasta sitten, kun ihminen on jo palkattu”, Juho neuvoo.

Jos yrityksellä on käytössä ryhmäeläke yhtenä kannustimena, tuo infopaketti on täydellinen paikka kertoa siitä hakijalle. Henki-Fennialta on vuoden loppupuolella saatavilla kattavasti tietoa ryhmäeläkkeestä valmiiksi englannin kielellä, joten materiaalia ei tarvitse kääntää itse. 

Ryhmäeläkkeen kaltaiset kannustimet kiinnostavat yleensä erityisesti vanhempia hakijoita, jotka aikovat muuttaa Suomeen pidemmäksi aikaa. Jos palkattu henkilö päätyykin muuttamaan pois Suomesta, Henki-Fennia maksaa eläkkeen sovitusti. Verotus menee Suomen, ja kyseisen maan, jossa henkilö asuu, verosäännösten mukaisesti.

”Veikkaisin, että tässä maailmantilanteessa kaikki mahdollinen lisäturva vanhuuspäiville kelpaa työntekijöille enemmän kuin hyvin”, Juho kiteyttää.

 

Tutustu Henki-Fennian palkitsemisen palveluihin täältä!

 

Fennian yritystunnus