Elisa Karimo kannustaa vastuulliseen rahankäyttöön


 Varapuun talousvalmennukset tekivät vaikutuksen Elisa Karimoon, joka kannustaa nyt myös muita vastuulliseen ja fiksuun rahankäyttöön. 

 

Elisa Karimo tunnetaan julkisuudessa menestyksestään useissa kauneuskilpailuissa, mutta nykyään suurin osa hänen ajastaan kuluu kauppatieteiden opiskelujen parissa. 

”Suoritin kauppakorkeakoulussa vuoden opinnot puolessa vuodessa. Syksyllä 2021 tavoitteeni on valmistua kauppatieteiden kandidaatiksi”, Elisa kertoo.

Turussa opiskeleva Elisa on myös perehtynyt vastuulliseen rahankäyttöön. Hän kannustaa ihmisiä kehittämään omia taloustaitojaan – se onnistuu myös ilman monimutkaisia taulukkolaskelmia. 

”Valmennusyhtiö Varapuu Oy:llä on tosi hyviä verkkovalmennuksia. Heillä on kaikille ihmisille suunnattuja oppaita, jotka liittyvät omaan talouteen ja sijoittamiseen, asuntosijoittamiseenkin. En ole muualla törmännyt yhtä laajaan valikoimaan.”

 ”Vastuullista rahankäyttöä on sekin, että suunnittelee kaupassakäynnit etukäteen eikä osta turhaa. Ihmiset heittävät järjettömät määrät ruokaa pois: se on sama kuin heittäisi omaa rahaa roskiin”, Elisa Karimo sanoo. 

 Vaurastumisen keinoja valmennuksesta

Varapuu on talousvalmennuksen suomalaisia uranuurtajia. ”He tekivät jo 13 vuotta sitten sitä, mistä nyt puhutaan podcasteissa, blogeissa ja Instagramissa. Heidän valmennuksissaan on käynyt uskottava määrä asiakkaita, jo yli 30 000 ”, Elisa sanoo.

Nykyään valmennuksen keinot ovat laajentuneet ja mukaan ovat tulleet webinaarit, verkkokurssit ja äänikirjat. Niiden avulla oma talous on mahdollista nostaa uudelle tasolle. Valmennuksessa päivitetään arkielämän rahataidot, opitaan sijoittamaan ja kehittämään liiketoimintaa. 

”Suomalaisten maksuhäiriömerkinnät ovat huolestuttavan korkealla. Ne voitaisiin estää! Yhtenä haasteena ovat osamaksut, joita markkinoidaan koukuttavasti. Osamaksulla voit ostaa melkein mitä tahansa, ja kuukaudessa maksettava summa saadaan näyttämään pieneltä.” 

Osamaksun ja sitä seuraavien kalliiden korkojen sijaan Elisa kannustaa miettimään, voisiko hankintaa varten säästää tai sijoittaa etukäteen. Pienelläkin summalla ja taloudellisella suunnittelulla pääsee alkuun. ”Vaikka olen opiskelija, olen myös sijoittaja”, Elisa kertoo. 

Rahan käytössä on kyse valinnoista. Omista valinnoistaan ja niiden seurauksista pitää itse ottaa täysi vastuu. Valintojensa laatuun voi vaikuttaa valmentautumalla. 

www.varapuu.fi