Esko Eerikäinen löysi vihdoin avun pitkäaikaiseen vammaan


Esko Eerikäinen sai kokeiltavakseen ammattilaistenkin suosiman B-Cure Laserin ja kokee saaneensa siitä apua pitkäaikaiseen rannevammaan. Laserhoito sopii kroonisten ja akuuttien tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä haavojen hoitoon.

 

Esko kiinnostui laserhoidosta, koska vamma ranteessa on ehtinyt vaivaamaan jo kymmenen vuotta. Rannekipu on tehnyt esimerkiksi treenaamisesta hankalampaa. 

– Rannetta on hoidettu kaikella mahdollisella, kylmä- ja kuumahoidolla, venytyksellä, hieronnalla ja akupunktiolla, mutta se häiritsee silti treenaamista jatkuvasti. Käytössä on joko rannetuki tai ylilämmittely, hän kertoo.

Esko ottikin mielellään testiin lääkkeettömän ja turvallisen B-Cure Laserin, jota hän on käyttänyt parin viikon ajan.

– Tehon huomaa kyllä. Kipu ei ole kadonnut kokonaan, mutta se on huomattavasti lievempää. Olen myös pystynyt nyt esimerkiksi tekemään pitkiä fillarilenkkejä, kuin aikaisemmin se on ranteen takia ollut todella kivuliasta, hän toteaa.

Helppokäyttöinen, kotiin tai ammattilaisille 

Esko korostaa, että laite on todella yksinkertainen käyttää ja kokonsa myötä helppo pitää mukana, vaikka treenikassissa. 

– Laite ei ole kuin vähän kännykkää suurempi ja ladattava. Sen käyttö ei vaadi minkäänlaista teknistä osaamista. 

Esko on käyttänyt laitetta pari kertaa päivässä, kymmenen tai viidentoista minuutin ajan ja aikoo jatkaa hoitoa. Hänen mielestään laite sopii lähes kaikille.

– Näkisin, että laitetta voi hyvin käyttää vaikka revähdyksiin. Yhtä lailla siitä voivat hyötyä niin urheilijat kuin vanhukset, hän toteaa.  

Laserterapian tehosta on julkaistu tuhansia kliinisiä tutkimuksia ja myös monet terveydenhuollon ammattilaiset ovat valinneet laserhoidon osaksi ei-lääkkeellistä kivunhoitoa. Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä työskentelevän fysiatri Timo Pehkosen mukaan B-Cure-laserlaitteesta on saatu heillä hyviä kokemuksia. 

– Laserhoitoa on käytetty meillä kivunhoidon tukena. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana, Pehkonen summaa.

Lisää tietoa ja nettikauppa terveystekniikka.fi tai soittamalla 045 609 9000

B-Cure Lääkintälaser (808 nm)

Pienteholaserhoito(LLLT) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laser lisää elimistössä myös kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi.

Laserterapia tehoaa tutkitusti mm. tuki- ja liikuntaelinvammoihin, kudosvaurioihin, nivelrikkoon ja reuman aiheuttamiin kipuihin, fibromyalgiaan, tenniskyynerpäähän ja akilesjännetulehdukseen, sekä haavoihin ja ihovaurioihin.

Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Yliannostusriskiä ei ole. Tunnettuja vasta aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle.

Helppokäyttöinen B-Cure laser on saatavana ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.

B-Cure Laser on käytössä kipuklinikoilla, haavanhoidossa ja jo yli tuhannessa suomalaiskodissa.