Muurikka sopii Juha Larmin kokeilevaan kesäkokkaukseen


Muurikan kesäkeittiöllä syntyvät helposti suven klassikot ja uudet suosikit. Juha Larmille ulkona kokkailu on parasta ja hän kertoo liittyneensä nyt innokkaasti Muurikka-jengiin. 

 

Juha ja Jutta Larm saivat luonnon helmassa kokkaamiseen uuden vaihteen, kun tuoreeseen kotiin hankittiin Muurikan kaasukäyttöinen kesäkeittiö, sähkösavustin sekä paella- ja parilapannut. Tällä yhdistelmällä syntyy vaikka koko menu alkuruoasta jälkkäriin. 

Juhalle ruoan laittaminen ulkona on lempihommaa.

– Siinä on jotenkin eri tavalla aistit auki. Muurikan pannulla kokatessa tämä vielä korostuu. Tulee maun lisäksi fiilistä ja sitten vielä ne äänet, se tietty sihinä.

Kesäkeittiössä valmistuu ruokia laidasta laitaan. Juhan mielestä melkein kaiken, mitä voi laittaa sisällä, voi laittaa myös pihalla. 

– Tietenkin lätyt ovat ehdoton klassikko. Jos ei niitä paista Muurikalla, niin millä sitten! Isommalle porukalle on kiva laittaa myös pääruokia, esimerkiksi kana- ja kalaruokia perunoineen, hän kuvailee. 

Juhan asenne keittiössä on kokeileva. Reseptien noudattamisen sijaan hän haluaa testata jatkuvasti uutta ja luoda uusia yhdistelmiä; suolaista ja makeaa, pehmeää ja rapeaa. 

– Rouvani mielestä minulla on kuitenkin yksi selvä bravuuri. Se on täydellisen rapeaksi, mutta sisältä valuvan sulavaksi paistettu leipäjuusto lakkahillolla, Juha kuvaa. 

Savustus sesongin uutena juttuna   

Savustus ei ole toistaiseksi ollut Juhalle kovin tuttua ja mahdollisuus päästä nauttimaan savuisista mauista tuntuu nyt kiinnostavalta. Muurikan sähkösavustin on lämpötilasäädettävä ja tekee savustamisesta helppoa. Erilaisilla savustuslastuilla ruokaan saa herkullista aromia. 

– Mielestäni smoky bbq -tyyppiset maut ovat huippujuttu. Varsinkin liharuokiin on kiva saada savuaromia. 

Kesäkeittiö on muutenkin Juhalle ensimmäinen oma Muurikka. Aiemmin sillä valmisteut ruoat ovat tulleet tutuiksi esimerkiksi pohjoisen lomilta. 

– Onhan tämä hienoa päästä nyt Muurikka-jengiin mukaan. Kyseessä on kuitenkin klassikko, jonka pitäisi löytyä jokaiselta suomalaiselta ja joka on laadullaan maineensa ansainnut, Juha summaa. 

 

Tutustu tuotteisiin tarkemmin täältä!

 

Etusivu - Opa & Muurikka