Hannele Lauri valitsi legendaarisen samppanjatalon jalokiven omiin 70-vuotisjuhliinsa


Maailman tunnetuimpiin kuuluvan samppanjatalon G.H. Mummin tunnetuin samppanja Cordon Rouge valikoitui Hannele Laurin juhlien alkumaljaksi. 

Näyttelijälegenda Hannele Lauri täytti 70 vuotta heinäkuussa. Hannelen kohdalla 70 on todellakin vain numero, ja näyttelijä juhlisti syntymäpäiväänsä upeissa juhlissa. Juhlan kruunasivat onnistuneet viinivalinnat. 

“Juon alkoholia harvoin, mutta silloin kun juon, valitsen itselleni vain parhaita juomia”, Hannele kertoo. 

G.H. Mumm oli samppanjatalona Hannelelle entuudestaan tuttu, mutta heidän tunnetuinta samppanjaansa Hannele ei ollut maistanut. Hän päätti kuitenkin valita juuri Cordon Rougen juhliinsa ystäviensä suositukseen sekä valmistajan hyvän maineeseen luottaen.

“Cordon Rouge oli minulle uusi tuttavuus, joka osoittautui iloiseksi yllätykseksi. Näin laadukasta ja nautinnollista samppanjaa kelpaa tarjota vieraille. Esimerkiksi juuri alkumaljajuomaksi se on erinomainen valinta”, Hannele kuvailee. 

Erittäin kuivan Cordon Rougen maun takana on pitkä kypsytysprosessi sekä Champagnen alueen mineraalisen maaperän vaikutus. Cordon Rougen valmistuksessa on sekoitettu Pinot Noir- ja Chardonnay-rypäleitä, joiden yhdistelmää täydentää Pinot Meunier -rypäleestä käytetty viini. Valmiiseen viiniin lisätään vanhempia reserve-viinejä, jotta samppanjasta saadaan tasapainoinen ja monipuolinen, sekä tasalaatuinen vuosi vuodelta. Viini kypsyy pullossaan vielä 30 kuukautta ennen myyntiä. Lopputulos tuoksuu ja maistuu raikkaan hedelmäiselle.

Juhlatarjoilussa myös vanha tuttu 

Hannelen juhlatarjoiluun toimitettiin samppanjan lisäksi valko-, puna- ja roseeviiniä. Onnistuneet juomavalinnat ovat Hannelen mielestä tärkeä osa juhlia, ja hän nauttii laadukkaiden viinien maistelusta ystäviensä kanssa. 

“Valitsemistani viineistä Campo Viejo Crianza oli minulle entuudestaan tuttu. Se on keskitäyteläinen ja tumman kirsikkainen punaviini, joka hurmasi myös juhlavieraani”, Hannele hehkuttaa. 

“Jokainen juomavalinnoista oli erittäin onnistunut, ja tämä viinilista kannattaa varastaa talteen tulevia juhlia varten. Esimerkiksi tämä Castillo de Molinan Gran Reserva on voittanut vaikka mitä palkintoja!”, Hannele vinkkaa. 

Hannelen viinisuositukset 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska 

Castillo de Molina Sauvignon Blanc, Chile 

Campo Viejo Crianza, Espanja

Jacob’s Creek Le Petit Rosé, Australia