Janne Puhakka arvostaa Haaga-Helian aitoa kansainvälisyyttä ja joustavuutta


Ex-kiekkoilija Janne Puhakka aloitti opinnot Haaga-Heliassa kiekkoilu-uransa jälkeen.

”Opiskelen International Business -tutkintoa Haaga-Heliassa, ja opinnäytetyö alkaa pian olla ajankohtainen. Mun suosikkijuttuja Haaga-Heliassa opiskelussa ovat olleet tutkinnon aito kansainvälisyys, ja opintojen joustavuus”, Janne kertoo. 

Haaga-Heliassa kansainvälisyys on aidosti muutakin kuin tekstiä oppimateriaaleissa.

”Kurssikavereita on ympäri maailmaa, joten ihan opiskeluarjessa tulee oltua tekemisissä erilaisten kulttuurien edustajien kanssa. Lisäksi työharjoitteluja ja vaihto-opiskelukausia tehdään paljon ulkomailla”, Janne kuvailee.

Englannin kielitaito kehittyy entisestään 

Vaikka oma englannin kielitaito oli entuudestaan jo aika hyvä, alan sanastoa oppii ihan eri tavalla sitä käyttäessä.

”Onhan se kuitenkin ihan eri asia oikeasti tehdä yhteistyötä kansainvälisessä ympäristössä sen sijaan, että oppisi vaikka neuvottelukäytännöistä luentomateriaalien avulla”, Janne kertoo. 

Janne arvostaa myös sitä, kuinka Haaga-Helia tukee opintojen sovittamista omaan elämäntilanteeseen ja mielenkiinnon kohteisiin. Esimerkiksi markkinoinnin kursseja voi suorittaa verkossa itsenäisesti osana omaa tutkintoa, jos markkinointi kiinnostaa. 

”Opintoja voi suorittaa myös iltakursseilla, jotka sopii tosi hyvin työelämässä oleville opiskelijoille. Olen itse tosin saanut sovitettua ihan perinteisenkin suoritustavan omiin työkuvioihini, joten sekään ei ole mahdotonta”, Janne tiivistää.